Harabin sa odmieta vzdať funkcie sudcu, odvoláva sa na európske právo

Sudca Najvyššieho súdu SR Štefan Harabin, ktorý vstúpil do politiky, sa odmieta vzdať funkcie sudcu. Naďalej trvá na tom, že sa mu funkcia iba pozastaví. Umožňuje mu to podľa neho európske právo. Predseda KDH Alojz Hlina ho za to kritizuje a vyčíta mu jeho súdne kauzy. Uviedli to v nedeľnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike.

13.10.2019 15:06
debata (426)

„Sudca nesmie byť členom strany ani hnutia, ani vykonávať aktívnu politickú činnosť,“ citoval Hlina zákon. Dodal, že sa kvôli Harabinovi zákon novelizoval, aby sa vysvetlila aktívna politická činnosť. „To je vysvetlenie pre takých sudcov, ako ste vy,“ dodal predseda KDH.

Harabin kritizoval Hlinu, že sa ide spájať s „feťákmi, pedofilmi, homosexuálmi a kanibalmi“. Narážal na spoluprácu KDH s koalíciou PS-Spolu. „Konzervatívna strana musí chrániť normálnu rodinu,“ doplnil Harabin. Za konzervatívnu stranu nepovažuje ani SNS pre osnovy v školách, ktoré majú podporovať LGBT ideológiu.

Hlina kritizoval Harabina za jeho súdne rozhodnutia. Poukázal na viaceré rozsudky. Napríklad na rozsudok, ktorým Harabin podľa Hlinu zničil istému kňazovi život.

426 debata chyba
Viac na túto tému: #Alojz Hlina #Štefan Harabin