Demokratická strana neuspela v rokovaniach o spolupráci

Demokratická strana (DS), do ktorej vstúpili viacerí bývalí členovia opozičnej strany Sloboda a Solidarita (SaS), neuspela v rokovaniach o predvolebnej spolupráci s predstaviteľmi strán Za ľudí, Progresívne Slovensko (PS), hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a hnutia Borisa Kollára Sme rodina. Ako informovalo tlačové oddelenie DS, kandidačné listiny týchto strán do nadchádzajúcich parlamentných volieb nie sú pre predstaviteľov Demokratickej strany otvorené.

29.10.2019 10:04
SR NRSR DS Kiššová vstup odídneci SaS TK BAX Foto: ,
Na snímke sprava predseda Demokratickej strany Michal Kravčík, poslanci NR SR Jozef Rajtár, Jana Kiššová a Ľubomír Galko (všetci nezaradení) počas tlačovej konferencie 17. októbra 2019 v Bratislave.
debata (25)

„Avšak v záujme dosiahnutia zmeny pomerov na Slovensku je nutné, aby v parlamentných voľbách neprepadol ani jeden hlas za zmenu. Preto Demokratická strana v týchto dňoch rokuje o spolupráci s mimoparlamentnými pravicovými stranami, ktoré sú si hodnotami a programami blízke,“ píše DS v stanovisku.

Do Demokratickej strany vstúpili 17. októbra deviati bývalí členovia strany SaS, ktorí stranu opustili po nezhodách s jej predsedom Richardom Sulíkom. Konkrétne ide o Natáliu Blahovú, Ľubomíra Galka, Jozefa Rajtára, Vladimíra Slobodu, Radoslava Pavelku, Miroslava Ivana, Renátu Kaščákovú, Jakuba Nedobu a Janu Kiššovú, ktorá je zároveň aj volebnou líderkou Demokratickej strany do budúcoročných parlamentných volieb. Odídencom zo SaS sa zároveň v pondelok nepodarilo vytvoriť v parlamente vlastný poslanecký klub.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Demokratická strana #SASKA