Druckerova strana predstavila kandidátku

Strana bývalého ministra zdravotníctva a vnútra Tomáša Druckera Dobrá voľba predstavila kandidačnú listinu pre februárové voľby do Národnej rady SR. Je na nej aj bývalý poradca premiéra Petra Pellegriniho (Smer) Tomáš Kuča. Spolu s novou stranou kandidujú aj nezaradení poslanci Národnej rady SR, ako napríklad Katarína Cséfalvayová, Martin Fedor či Peter Kresák. Všetci menovaní sú v prvej desiatke.

01.12.2019 10:04
Dobrá voľba Tomáš Drucker Foto: ,
Predseda novovzniknutej politickej strany Dobrá voľba Tomáš Drucker (v popredí) počas tlačovej besedy novej politickej strany Dobrá voľba, v rámci ktorej predstavili svojich členov a programové priority.
debata (17)

Podľa Druckera Dobrá voľba postavila silný tím kvalitných ľudí. Termín na predloženie kandidačných listín uplynie dnes o polnoci.

„Spolu s kolegami sme dali dokopy silný tím, ktorý má veľký potenciál prinavrátiť to, čo v politike chýba, a to je návrat k základným ľudským a sociálnym hodnotám, akými sú spolupatričnosť, spolupráca, úcta, čestnosť a vzájomný rešpekt. Sme presvedčení, že len tak dokáže politika spĺňať svoju primárnu funkciu, a tou je slúžiť občanom,“ povedal dnes novinárom predseda strany Tomáš Drucker.

Dobrá voľba dnes zverejnila mená prvých dvadsiatich kandidátov. Jednotkou bude podľa očakávania samotný Drucker, číslo dva má odborníčka na trestné právo Lucia Kurilovská. Prvú trojicu uzatvára Michal Sýkora, za ním je Cséfalvayová, Branislav Becík, Anna Ghannamová a Rudolf Kusý. Osmičkou bude Kuča, deviatkou Fedor a prvú desiatku uzatvára Kresák. Nasleduje Zuzana Dolinková. Bývalý šéf štátnej zdravotnej poisťovne Miroslav Kočan má číslo dvanásť. Kandiduje tiež Radomír Šalitroš, Miroslav Kollár, Marek Dragula, Otokar Klein, Jaroslav Kašuba, Michal Bobela, Viktor Wiedeermann a Samuel Vavrík.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Drucker #parlamentné voľby 2020 #Dobrá voľba