ZMOS rokoval s kandidujúcimi stranami, majú záujem o spoluprácu

Politické strany majú záujem v prípade zvolenia do parlamentu spolupracovať so Združením miest a obcí Slovenska (ZMOS). Uviedol to predseda združenia Branislav Tréger na stredajšej tlačovej konferencii po dvojdňových rokovaniach s niektorými politickými stranami, ktoré kandidujú v parlamentných voľbách.

15.01.2020 16:14
Branislav Tréger Foto: ,
Predseda Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS) Branislav Tréger.
debata

Na rokovaniach diskutovali zástupcovia a experti združenia s reprezentantmi strán. Východiskom bol volebný program konkrétnej strany. Riešili sa predovšetkým témy, ako sú ekonomika, regióny, reforma verejnej správy, nájomné bývanie, odpadové hospodárstvo a odpady, sociálne služby a terénna sociálna práca, pozemkové úpravy či školstvo. Schôdzky Tréger zhodnotil ako podnetné a konštruktívne.

„Veľmi si cením to, že v každom prípade, aj keď nie všetky stanoviská boli zhodné a na niektorých sme sa vôbec nezhodli, každá politická strana deklarovala, že si želá, aby sme spolupracovali na expertnej úrovni,“ uviedol Tréger. Riešenia budú tak podľa neho menej chybové a lepšie pre ľudí.

Ako súčasný problém Tréger označil hlavne prijímanie množstva zákonov, v ktorých nie sú dostatočne zohľadnené ich dopady. Zasahuje to aj samosprávy.

Podpredseda združenia Michal Sýkora tiež informoval, že hnutie Sme rodina na rokovaní prisľúbilo podporu vetovanému zákonu o pozemkových úpravách. Národná rada SR o ňom bude opäť hlasovať na januárovom zasadnutí.

Na rokovania pozvalo ZMOS deväť politických strán, ktoré v posledných troch mesiacoch dosahujú v prieskumoch päťpercentnú hranicu zvoliteľnosti. Pozvanie podľa Trégera neprijala strana Smer.

debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #parlamentné voľby 2020