SNS stiahne z kandidátky Jána Krišandu pre komunikáciu s Kočnerom

Koaličná SNS stiahne z kandidátky do volieb do Národnej rady (NR) SR prešovského krajského predsedu SNS Jána Krišandu pre údajnú komunikáciu s Marianom Kočnerom, ktorý je obžalovaný v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Na stredajšej tlačovej konferencii to povedal predseda SNS Andrej Danko s tým, že sa na tom spoločne dohodli.

05.02.2020 17:15 , aktualizované: 18:02
debata (48)

VIDEO: Tlačová konferencia predsedu strany SNS Andreja Danka. Témou bola zmena na kandidátnej listine SNS.

„Po vzájomnom rozhovore sme sa rozhodli, že nebude kandidovať ďalej do NR SR. Dohodli sme sa, že komunikáciu, pokiaľ sa k nej dostane, zanalyzuje a vysvetlí,“ povedal Danko. Krišanda sa uchádzal o podporu voličov z miesta 21 na kandidátke SNS.

Danko podotkol, že ide o „účelovú špinu“, ktorá je politicky zneužívaná. Zároveň tvrdí, že komunikácia Krišandu neobsahuje nič, čo je predmetom vyšetrovania, a že absolútne nesúvisí s trestnými činmi Mariana Kočnera.

Zdôraznil, že každá takáto komunikácia, ktorá je v súčasnosti zverejňovaná, bola získaná protizákonne. Apeloval na verejnosť, aby tieto informácie boli spravodlivo vyhodnocované a ak nesúvisia s trestnou činnosťou, nemali by byť publikované. Podotkol, že ide o zásah do súkromia. Vyzval médiá, aby konali rozvážne.

48 debata chyba
Viac na túto tému: #SNS #Marian Kočner #Andrej Danko #kandidačná listina