Virtuálne voľby. Kto vyhrá u čitateľov Pravdy?

Denník Pravda otvoril v stredu na www.pravda.sk virtuálnu volebnú miestnosť, kde môžete prostredníctvom internetu hlasovať za svojho favorita v parlamentných voľbách 2020.

11.02.2020 08:00 , aktualizované: 12.02.2020 07:00
debata (64)
Video
O virtuálnych voľbách Pravdy - budú 12. februára 2020.

Šiesty raz na stránkach Pravda.sk testujeme nálady voličov. Niečo vyše dvoch týždňov pred reálnymi parlamentnými voľbami otvorila Pravda vlastnú virtuálnu volebnú miestnosť. Začíname od 7.00, skončíme o 22.00. Výsledky nebudú, ako je to v prípade ankety, zverejňované priebežne, ale hneď po skončení hlasovania – teda tesne po 22.00.

Čo musíte urobiť? Kliknúť na virtuálnu volebnú miestnosť, vybrať si stranu, ktorej chcete dať svoj hlas, vyplniť základné údaje ako pohlavie, kraj v ktorom žijete, vašu vekovú hranicu a odovzdať hlas. Každý z vás ho má iba jeden. A potom si príďte pozrieť výsledky.

Samozrejme, virtuálne voľby berieme ako hru a prieskum preferencií čitateľov Pravdy. Nepripisujeme im vážnosť predvolebných prieskumov relevantných agentúr. Na druhej strane, čitatelia Pravdy neuhádli víťaza volieb iba raz – vo virtuálnych parlamentných voľbách 2010 na stránke Pravda.sk vyhralo SDKÚ pred SaS, kým reálny víťaz volieb Smer skončil u našich čitateľov až tretí.

Parlamentné voľby 2012 vyhral v skutočnosti aj na Pravde Smer, v prezidentských voľbách 2014 Andrej Kiska (do 2. kola však by však čitatelia Pravdy posunuli Milana Kňažka a nie Roberta Fica), parlamentné voľby 2016 vyhral v realite aj u nás Smer a virtuálne voľby ukázali aj to, že do parlamentu prejde aj Kotlebova ĽSNS (v realite 8,04, na Pravde 10,68%).

A napokon, v marci tohto roku dali čitatelia vo virtuálnych voľbách pred 2. kolom svoj hlas Zuzane Čaputovej, ktorá sa napokon stala prezidentkou SR.

Príďte v stredu na Pravdu a hlasujte. Tak ako vy, aj my sme zvedaví, kto vyhrá, kto do parlamentu prejde a kto ostane pred jeho bránami.

© Autorské práva vyhradené

64 debata chyba
Viac na túto tému: #parlamentné voľby 2020 #virtuálne voľby denníka Pravda