Predseda Demokratickej strany žiada odchod Galka a spol. z kandidátky

Predseda mimoparlamentnej Demokratickej strany Michal Kravčík žiada nezaradených poslancov okolo Ľubomíra Galka, aby odišli z kandidátky. Dôvodom je, že umožnili otvorenie parlamentnej schôdze. Galko krok poslancov odôvodnil tým, že chcel v rozprave vyjadriť svoj názor na jednotlivé návrhy. Informovali o tom na sociálnej sieti.

18.02.2020 15:00 , aktualizované: 16:35
debata (49)

Kravčík hovorí, že poslanci sa rozhodli podieľať na volebnej korupcii. „Moju dôveru definitívne stratili a žiadam ich o odchod z volebnej kandidátky Demokratickej strany,“ doplnil.

Galko vysvetlil, že sú s kolegami pripravení pracovať a vysvetliť v rozprave, čo si o jednotlivých návrhoch myslia. „Z politických strán, ktoré si hovoria ‚demokratická opozícia‘, s nami nikto nerokoval, nikto z nich nebol sa s nami dohodnúť na nejakom spoločnom postupe. Ďalšie informácie v priebehu dňa,“ vysvetlil. Takisto uviedol, že si to s Kravčíkom telefonicky vysvetlili a že si svoj postoj obhája v parlamente.

Parlament mal rokovať o zavedení 13. dôchodku, zvýšení prídavku na dieťa, zrušení diaľničných známok aj o Istanbulskom dohovore. Schôdzu inicioval Smer a SNS, opozícia za ňou vidí snahu kupovať si hlasy voličov. Snemovňa napokon v utorok nerokovala, pár nezaradených poslancov totiž schôdzu zablokovalo. Predseda parlamentu Andrej Danko (SNS) ju prerušil do stredy (19. 2.).

VIDEO: Členovia DS o tom, prečo pomohli otvoriť schôdzu parlamentu.

Video
49 debata chyba
Viac na túto tému: #Demokratická strana #parlamentné voľby 2020