Osobnosti upozorňujú na extrémizmus a vyzývajú k voľbám

Raper Strapo, teniska Dominika Cibulková či herečka Táňa Pauhofová upozorňujú na extrémizmus a vyzývajú ľudí, aby išli voliť. Dvanásť slovenských osobností v spolupráci s iniciatívou Mladí proti fašizmu pripravilo video, v ktorom približujú hrozbu extrémizmu a pripomínajú historické udalosti. Informoval o tom Ondrej Vrábel z tejto iniciatívy.

26.02.2020 15:24
debata (102)

Osobnosti vo videu poukazujú na to, že extrémistické strany sľubujú zmeny, ale namiesto toho útočia na bezbranných, podvádzajú a prekrývajú svoje vlastné zločiny. „Skrývajú sa za náboženstvom, ale namiesto pokory šíria neonacistické symboly," podotkol kazateľ Daniel Pastirčák.

Osobnosti, medzi ktorými sú aj influenceri Martina „Moma" Horňáková a Peter „Exploited" Altof , herci Ján Koleník, Richard Stanke, Ľuboš Kostelný, Alexander Bárta, Daniel Fischer a spevák Miro Jaroš, tak vyzývajú ľudí, aby 29. februára rozhodli o osude našej krajiny. „Nedovoľme, aby sa história zopakovala,“ hovorí vo videu tenistka Dominika Cibulková.

„Nedovoľme, aby nám ľudia vyzdvihujúci štát, ktorý nechal zavraždiť 72-tisíc z nás, zobrali našu krajinu. Už 29. februára rozhodneme o jej osude,“ znie záverečné posolstvo iniciatívy.

Projekt Mladí proti fašizmu vznikol 17. novembra 2016 na výročie nežnej revolúcie. Jeho cieľom je približovať najmä mladým ľuďom hrôzy totalitných režimov, extrémizmu a nenávisti. Snaží sa upozorniť na potrebu zachovávania slobody a demokracie a ich nenahraditeľnosť v spoločnosti. Za projektom stojí Marek Mach, študent maturitného ročníka gymnázia, ktorý vnímal situáciu okolo silnejúceho politického extrémizmu. Jeho cieľom bolo poukázať medzi mladými ľuďmi na odvrátenú stranu fašizmu a extrémizmu a na tváre, za ktoré sa skrýva.

102 debata chyba
Viac na túto tému: #fašizmus #extrémizmus #parlamentné voľby 2020 #Mladí proti fašizmu