V Ondavke volia v rekreačnej chalupe, museli ju vykúriť

Ondavka leží pri poľských hraniciach. Obec je tak zadĺžená, že nemá ani obecný úrad. Parlamentné voľby pripravil okresný úrad v Bardejove, pretože v Ondavke jednoducho nemajú samosprávu.

29.02.2020 14:02
debata

VIDEO: V Ondavke volia v chalupe.

Video

Volebnú miestnosť museli nakoniec zriadiť v rekreačnej chalupe. Spolumajiteľka chalupy vysvetlila, že prísť museli už v piatok, aby dom vykúrili.

Na priebeh volieb dohliada Milan Kurimský z okresného úradu, zároveň je aj zapisovateľom volebnej komisie. Tá má šesť členov a predsedá jej Ján Drajna.

„V zozname máme zapísaných pätnásť voličov, voliť však chodia aj rekreanti s voličským preukazom,“ konštatoval Drajna o jedenástej predpoludním. Poznamenal, že väčšinou na voľby príde 60 percent obyvateľov a nikto o prenosnú urnu nepožiadal.

Parlamentné voľby mali spečatiť osud Ondavky, keďže dosiaľ nikto nechcel kandidovať za starostu či poslancov, obec mala zaniknúť.No d doplňovacích volieb do samosprávy, ktoré by sa mali uskutočniť 4. apríla, sa prihlásil jeden záujemca o post starostu a traja chcú byť poslancami.

debata chyba
Viac na túto tému: #parlamentné voľby