Matovič: Som a budem šašom, ktorý vždy hovorí pravdu

Šéf hnutia OĽaNO Igor Matovič sa cíti byť autentický v roli, ktorá mu umožňuje hovoriť v politike pravdu bez ohľadu na následky. Uviedol to v rozhovore pre denník Pravda.

01.03.2020 03:24
debata (541)

VIDEO: OĽaNO víťazí v parlamentných voľbách 2020. Šéf hnutia o súperoch aj plánoch do budúcnosti.

Video

Sám ste občas povedali, že sa cítite byť v politike trošku ako taký šašo, teraz prichádza obrovské bremeno zodpovednosti. Viete sa naozaj zaručiť, že sa zmeníte tak, aby voliči, ktorí vám dali svoj hlas, boli na vás hrdí a verili vám?

Keď som hovoril o šašovi, hovoril som v tom duchu, že šašo mal vždy výhodu na hrade kráľovi jediný hovoriť pravdu, takže v tejto roli som sa cítil v podstate autentický, snažil som sa tú pravdu vždy v politike hovoriť bez ohľadu na následky komukoľvek, ktokoľvek voči mne stál. Z tohto pohľadu áno, šašom sa vždy cítil a zrejme ním aj zostanem, lebo jednoducho vždy budem chcieť tú pravdu hájiť. Ľudí, ktorí ma za šaša považovali z takého povrchného pohľadu, mám možnosť aspoň pozitívne prekvapiť. Keď ma možno spoznajú trošku hlbšie, tak zmenia názor. Pri týchto ľuďoch si môžem ten kredit iba zlepšiť.

Prečo si Igor Matovič myslí, že keď Smer dostane K.O., nedokáže prežiť ani v opozícii? Prečo je pre šéfa OĽaNO dôležité mať ústavnú väčšinu? Čo odkázal analytikom, ktorí sa domnievali, že jeho hnutie nemá šancu sa dostať nad 10 percent voličskej podpory? Dozviete sa to vo videorozhovore.

541 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #parlamentné voľby #Igor Matovič