Odmlčí sa Kiska na niekoľko dní?

Po oficiálnych výsledkoch volieb sa Andrej Kiska ukázal len v jednej televíznej diskusnej relácii. V ďalších povolebných reláciách ho zastúpil Tomáš Valášek či Veronika Remišová.

02.03.2020 11:24
andrej kiska VOĽBY: Volebná noc v centrále... Foto: ,
Predseda strany Za ľudí Andrej Kiska počas tlačovej besedy po zverejnení hlasov po ukončení volieb do NR SR. Bratislava, 1. marec 2020.
debata (171)

„Pár dní nebude možné urobiť rozhovor s Andrejom Kiskom. Strana musí najskôr urobiť nejaké rozhodnutia,“ povedal pre Pravdu Roman Krpelan, ktorý za stranu komunikuje s médiami.

„Vošiel som do parlamentnej politiky, pretože hrozilo, že Smer bude vládnuť ďalej. Položil som si otázku, či tomu nemôžem pomôcť. Keďže Smer aktuálne skončil, za seba môžem povedať, že misia bola splnená. Vybudovali sme stranu, ktorá chce krajine pomôcť,“ povedal Kiska v jedinej diskusii, v ktorej sa po volebnej noci objavil s tým, že mali vyššie očakávania a chceli dosiahnuť dvojciferný výsledok.

Ako podotkol, teraz musia na sneme strany rozanalyzovať, prečo k tomu nedošlo a aké okolnosti k tomu viedli. Je presvedčený, že na výsledok strany Za ľudí mal veľký vplyv aj útok dva týždne pred voľbami zo strany Smeru a aj veľmi účinný a agresívny marketing Igora Matoviča z OĽaNO mal veľmi silný vplyv na pokles percent strany.

Pravda oslovila aj Remišovú, dvojku na kandidátke, tá však na otázky neodpovedala. „Na to, že sme strana, ktorá existuje len šesť mesiacov, a čelili sme tvrdej diskreditačnej kampani, je ten finálny výsledok dobrý,“ zhodnotila výsledok volieb v povolebnej diskusii Remišová. Ako skonštatovala, nejde o úžasný výsledok, ale vážia si každý jeden hlas a dôveru, ktorú voliči dali strane Za ľudí.

„V podstate sa len skončila volebná noc. Musíme zvolať predsedníctvo, musíme sa poradiť a až následne to budeme komunikovať,“ zdráhala sa prezradiť bližšie detaily v diskusii Remišová. „Gratulujem Igorovi Matovičovi aj ostatným. Neľutujem svoj odchod z OĽaNO, pretože chcem robiť politiku nad rámec jedného volebného obdobia, tak ako mi dáva zmysel práca s ľuďmi v regiónoch,“ vyhlásila Remišová s tým, že v strane Za ľudí sa cíti veľmi dobre aj napriek tomu, že nezískali veľa percent.

© Autorské práva vyhradené

171 debata chyba
Viac na túto tému: #Andrej Kiska #parlamentné voľby 2020 #nová vláda