Voľby do VÚC: Pozrite si kompletné historické výsledky

Sedem z ôsmich županov sa v nastávajúcich voľbách do VÚC pokúsi zostať vo svojom úrade. Výsledky sa dozvieme až v noci na nedeľu, no ako sa im darilo vo voľbách minulých, sa možeme pozrieť už teraz.

01.11.2017 22:00
debata (11)

Pravda redizajnovala svoj unikátny volebný projekt, dala mu modernejší šat a ku kompletnej histórii parlamentných a komunálnych volieb pridala aj historické dáta z volieb do orgánov samosprávnych krajov. Môžete si pozrieť prehľad županov v jednotlivých krajoch, zvolených krajských poslancov, dokonca v rokoch 2013 a 2009 aj to, ako sa volili poslanci a župani vo všetkcýh obciach Slovenska (vo voľbách v rokoch 2005 a 2001 údaje na úrovni obcí Štatistický úrad SR nemá).

Pozerajte teda históriu volieb, akú v tejto podobe na jednom mieste nenájdete. Stránka obsahuje obrovské množstvo údajov a mien, ak vo vašej obci nájdete náhodou chybu, napíšte nám na online@pravda.sk.

Projekt sme pripravili v spolupráci s Ondrejom Proksom, víťazom 10. ročníka súťaže Novinárska cena 2013 v kategórii mladé talenty dátovej žurnalistiky.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #voľby #voľby do VÚC 2017