V Trnavskom kraji bojujú o kreslo župana už len piati

Od siedmej hodiny ráno do desiatej hodiny večer je v Trnavskom kraji otvorených viac ako 500 volebných miestností. Po odstúpení Jaroslava Cehlárika, dlhoročného riaditeľa Trnavskej asociácie sluchovo postihnutých, chce byť županom päť záujemcov.

04.11.2017 08:03
debata

Oznam, že sa Cehlárik vzdal svojej kandidatúry, bude v každej volebnej miestnosti. Na hlasovacom lístku však jeho meno zostane. Každý hlas, ktorý by mu voliči odovzdali zakrúžkovaním poradového čísla pred jeho menom, tak prepadne.

O post šéfa kraja sa po štvrtý raz uchádza súčasný župan Tibor Mikuš. Do volieb ide ako nezávislý s podporou strán Smer-SD a SNS. Odvoliť sa chystá o desiatej hodine dopoludnia v Suchej nad Parnou. Volebnú centrálu mať nebude, deň strávi v kruhu rodiny a blízkych priateľov.

Záujem o kreslo župana má aj poslanec Národnej rady SR Jozef Viskupič, ktorého nominovala koalícia šiestich pravicových strán (OĽaNO, SaS, KDH, OKS, NOVA a Zmena zdola). O hlasy voličov zabojujú aj podpredseda kraja József Berényi (SMK – MKP), štátny tajomník ministerstva kultúry Konrád Rigó (Most – Híd) a lekár Márius Novák (Nový Parlament),

V trnavskom krajskom parlamente je 40 miest, na ktoré pripadá 248 kandidátov na poslancov. Kraj je rozdelený do siedmich volebných obvodov, ktoré kopírujú okresy Dunajská Streda, Galanta, Hlohovec, Piešťany, Senica, Skalica a Trnava. Najviac poslancov, deväť, si vyberajú voliči v trnavskom volebnom obvode. V Trnave je dnes otvorených 56 volebných miestností.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnavský samosprávny kraj #voľby do VÚC 2017