V Sklabinej volil prvý volič hneď po siedmej

Na nedostatok práce sa hneď od siedmej hodiny rána, keď bola otvorená volebná miestnosť, nemôžu sťažovať členovia volebnej komisie v Sklabinej v okrese Veľký Krtíš.

04.11.2017 08:17
Sklabina, voľby do VÚC 2017 Foto: ,
Prvá volička v Sklabinej.
debata

Prvý z voličov využil svoje volebné právo dve minúty po oficiálnom začiatku volieb. Podľa informácií predsedníčky volebnej komisie Evy Šimkovičovej to bol mladý muž. Či prišiel tak skoro preto, lebo nemohol spať, neuviedol.

Župné voľby v Sklabinej sú špecifické tým, že prvýkrát v ich histórii do zastupiteľstva župy kandiduje aj obyvateľka tejto obce s 860 obyvateľmi.

„Pri ostatných voľbách bolo zapísaných 691 voličov, no volebné právo využilo iba 104 z nich. Z toho dva hlasy boli neplatné,“ konštatovala zapisovateľka volebnej komisie Eva Miháľová.

V súčasných voľbách má v Sklabinej právo voliť 725 obyvateľov. Najstaršou zapísanou voličkou je 93 ročná pani. Či sa volieb zúčastní, nevedno. Šimkovičová prezradila, že pol hodinu po otvorení miestnosti nemali zo strany voličov ani jednu požiadavku na prenosnú urnu.

Že v Sklabinej môže prísť k urnám viac voličov ako pred štyrmi rokmi svedčí aj účasť za prvých tridsať minút volieb. V tomto čase stihlo využiť svoje volebné právo desať ľudí. Jedenásty volič prišiel hneď na začiatku druhej volebnej polhodiny.

Medzi prvými využili v Sklabinej svoje volebné právo manželia Vargovci. 48 ročný Miroslav a jeho o štyri roky mladšia manželka Katarína zdôvodnili svoju skorú účasť pracovnými povinnosťami. „Volieb sa zúčastňujeme pravidelne a je jedno, o aké voľby ide. A či sú tieto dnešné voľby pre nás niečim výnimočné? Ani nie. Sú pre nás také, ako všetky ostatné,“ povedal Varga.

Pani Katarína Vargová v Sklabinej si na voľby... Foto: Štefan Rimaj, Pravda
Sklabina, voľby do VÚC 2017 Pani Katarína Vargová v Sklabinej si na voľby privstala.

Šimkovičová dodala, že voľby v Sklabinej sa v prvých minútach zaobišli bez akýchkoľvek technických problémov, či komplikácií. Osemčlenná volebná komisia sídli v budove obecného úradu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sklabiná #voľby do VÚC 2017