Župan Chudík volil v obci Záborské

Už po piatykrát sa o priazeň v župných voľbách uchádza súčasný predseda Prešovského samosprávneho kraja Peter Chudík (Smer-SD). Ten bol po prvý raz zvolený za župana vo voľbách v roku 2001, keď porazil v druhom kole volieb kandidáta pravicových strán Juraja Kopcáka. Odvtedy je vo funkcii nepretržite.

04.11.2017 16:26
Peter Chudík, voľby do VÚC 2017 Foto: ,
Peter Chudík prišiel do volebnej miestnosti v sprievode svojej manželky.
debata

Chudík sa dnes zúčastnil na voľbách v obci Záborské pri Prešove, kde býva. Do volebnej miestnosti prišiel spolu so svojou manželkou o 15.15 hod. „Do volebnej centrály, ktorá bude v sídle krajskej organizácie Smeru v Prešove sa vyberiem o desiatej večer. Až potom budú známe prvé odhady a výsledky,“ podotkol.

Záborské majú na zoznamoch voličov 640 mien. Do 14.00 využilo právo voliť len 110 voličov. Predseda okrskovej komisie v Záborskom Vladimír Bombík však očakáva, že do zatvorenia volebnej miestnosti ich ešte rapídne pribudne. Nielen kvôli tomu, že kandidát na župana pochádza z tejto obce, ale o funkciu poslancov sa uchádzajú až traja Záborčania, čo môže ľudí vyburcovať k účasti.

„V parlamentných voľbách predstavovala v Záborskom voličská účasť okolo 70 percent. Predpokladám, že dnešná môže dosiahnuť aspoň 50 percent,“ zdôraznil Bombík.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešovský samosprávny kraj #Peter Chudík #voľby do VÚC 2017