Pellegrini vyjadril aj prekvapenie, niekde 'došlo k únave materiálu'

Tento týždeň bude Smer-SD otvorene hovoriť o výsledkoch volieb do vyšších územných celkov. Povedal to v TA3 v relácií V politike podpredseda vlády za Smer-SD Peter Pellegrini s tým, že výsledky volieb treba zobrať s pokorou. „Nemôžeme teraz konštatovať, že Smer-SD dopadol zle. Pri niektorých krajoch som aj ja sklamaný, ale môže nám to dať impulz,“ uviedol.

05.11.2017 13:43
debata (25)

Podľa neho strana zhodnotí, či a kde sú potrebné personálne zmeny alebo zmeny vo vedení politiky, či v krajských štruktúrach. „Máme pred sebou dosť času, aby sme ukázali, akým smerom sa vyvíja aj Smer. Očakávali sme lepší výsledok,“ povedal a dodal, že nie je zástancom rýchleho konania. Napriek tomu, že vládny Smer-SD obhájil miesta županov iba v dvoch krajoch, Pellegrini je presvedčený, že voľby vyvolali významný záujem občanov. Ocenil, že voliči v Banskobystrickom kraji zvolili za predsedu nie Mariana Kotlebu, ale Jána Luntera, ktorého podporovalo široké spektrum vládnych aj opozičných strán.

„Som rád, že dvaja naši kandidáti (Milan Belica v NTK a Jaroslav Baška v TSK) obhájili svoje pozície. čakal som od výsledkov viac, niektoré prehry ma veľmi prekvapili. prieskumy nenaznačovali problém napríklad v Košiciach, v Žiline,“ uviedol. Pellegrini si myslí, že strana má aj dostatok zvolených poslancov v krajských zastupiteľstvách.

Podľa neho v niektorých prípadoch „došlo už aj k únave materiálu“. AKo príklad uviedol dosluhujúceho predsedu Prešovského kraja Petra Chudíka, ktorý ako župan pôsobil 16 rokov. „Aj keď je úspešný politik a kraj sa posunul, prevládla chuť mať niečo nové,“ podotkol. V Žiline vníma potrebu výmeny Juraja Blanára za Eriku Jurinovú preto, že ľudia vnímajú dlhotrvajúcu zlú situáciu v doprave.

25 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Pellegrini #voľby do VÚC 2017