Slota: Závisť ničí charakter Slovenska

Najväčším problémom Slovenska je podľa predsedu Slovenskej národnej strany (SNS) Jána Slotu závisť, ktorá ničí charakter národa.

01.05.2010 12:45
debata (83)

„Za tých tisíc rokov sme geneticky získali ďalšiu zlú vlastnosť, že sme vždy v područí niekoho. Raz sme sa tlačili, s prepáčením, niekomu do zadnej časti tela smerom k Sovietskemu zväzu, keď sme boli vo Varšavskej zmluve. Teraz, keď sme v NATO sa tlačíme zase niekomu inému do zadnej časti tela. Je to veľmi nedobrá vlastnosť. Sebavedomie, ktoré potrebuje tento národ k svojej vlastnej samostatnosti vo svojom vlastnom štáte, je ešte len pred nami. Sebadôvera a sebadôstojnosť nám stále chýba,“ vyhlásil Slota.

Slota odhaduje, že SNS dá na predvolebnú kampaň 600 000 až 800 000 eur. „Ide o čiastku, ktorú môžeme čerpať z našich zdrojov. Teda nebudeme si brať úver, ako niektoré iné strany, ktoré majú už polepené brány a aj záchodové búdky svojimi obrazmi,“ uviedol.

Sulík je internetový podvodník, tvrdí

Národniari začnú s kampaňou v máji. „Máj je úplne dostatočný. Každá strana na Slovensku je prečítaná verejnosťou, až na toho mudráka zo SaS, ktorý si namýšľa, že je ten najväčší demokrat a mudrc. Ten asi nikdy nebude prečítaný, pretože je to podvodník, ktorý cez internet klame celú slovenskú spoločnosť utopistickými víziami. Ale tie ostatné strany sú prečítané,“ myslí si predseda SNS.

Slota bude mať len pár mítingov, pretože jeho názory a programové ciele SNS sú jasné. „Nevidím dôvod, aby sme silou-mocou otváraním ihrísk za štátne peniaze, alebo iných vecí, ktoré sú tiež za štátne peniaze, upozorňovali na to, akí sme perfektní, čestní a akú máme svetlú budúcnosť,“ dodal.

83 debata chyba