SNS: Smer by vládol aj s luciferom

Keby mali v novej vláde sedieť príslušníci maďarskej národnosti, radšej nech to bude lucifer s najväčšieho pekla, v relácii Slovenskej televízie O 5 minút 12 to vyhlásil predseda Slovenskej národnej strany Ján Slota.

02.05.2010 14:02
Fico, Slota Foto:
Šéf Smeru Robert Fico a jeho koaličný partner Ján Slota si na konci volebného obdobia už veľmi nerozumejú.
debata (132)

„Smer, tým je to asi všetko jedno, aj keď sa oni bijú do pŕs, akí sú oni veľkí vlastenci, ale oni pôjdu aj s tým luciferom, len aby boli pri tom koryte,“ konštatoval Slota. V televízii rozprával o pozitívach i negatívach vlády s Robertom Ficom (Smer). Podľa Slotu sa vzťahy jeho strany s koaličným lídrom narušili až na konci vládnutia, keď koaliční partneri začali hovoriť o SNS ako o „zlodejoch, zločincoch a vrahoch“.

Svoje kreslá museli opustiť ministri za stranu SNS, zodpovedajúci za sporný predaj emisií či nástenkový tender. Šéf SNS si myslí, že koalícia potrebovala označiť takzvané čierne káčatko, aby od seba odklonila kritický pohľad verejnosti.

Po tom, čo premiér zobral národniarom rezort životného prostredia, nastal podľa Slotu chaos. „To je to negatívum, ktoré SNS dosť ťažko znáša, ale všetko sme nejakým spôsobom prežuli,“ priznal Slota. Neustále omieľanie nástenkového tendra a emisnej kauzy považuje za účelové.

„Najlepšia taktika je, keď zlodej kričí, chyťte zlodeja,“ naznačil Slota. Pripomenul, že na rozdiel od káuz iných strán nie sú kauzy nominantov a ministrov SNS pretriasané na medzinárodných súdnych dvoroch. Slota je presvedčený, že parlamentné stoličky budú po júnových voľbách patriť aj jeho strane. Zo spolupráce nevylučuje žiaden slovenský politický subjekt, s výnimkou strán SMK a Most-Híd.

„Osobne si myslím, že Most-Híd stavia mosty len pre tanky, ktoré prídu na Slovensko,“ povedal Slota. Dodal, že budúcnosť Slovenska je v slovenskej koalícii, ktorá sa nebude hádať ako Svätoplukove deti. Do politiky treba priniesť ústretovosť, myslí si predseda SNS. „To nie je zbabelosť, ako to niekto podsúva verejnosti, ale zámer za každú cenu udržať Slovenskú republiku v slovenských rukách,“ dodal Slota.

132 debata chyba