Slovensko potrebuje istotu, teda Smer, zapojili sa do kampane odbory

Konfederácia odborových zväzov (KOZ) navrhuje voliť "kontinuitu, istotu a stabilitu, sociálny charakter štátu, garancie zakotvené v Zákonníku práce". Vo výzve, ktorú v stredu prijali predstavitelia konfederácie, okrem iného zdôrazňujú, že odbory museli odolávať viacerým návrhom na zmenu Zákonníka práce, ktoré predkladali zamestnávatelia, ale aj opozičné parlamentné strany.

05.05.2010 15:22
Fico, Smer Foto:
Predseda strany Smer Robert Fico (vľavo) a Vladimír Fajč počas Programovej konferencie strany s programom predstavenia volebného programu.
debata (84)

„Účelom týchto návrhov bolo sflexibilniť niektoré inštitúty v Zákonníku práce a tým znížiť sociálnu ochranu a sociálne istoty zamestnanca. Na tom, že sa im to nepodarilo presadiť, má významný podiel strana Smer,“ konštatuje sa vo výzve. O tom, že pre Smer bude prioritou udržanie súčasnej podoby Zákonníka práce, hovoril predseda strany Robert Fico koncom apríla pri príležitosti 20. výročia KOZ.

Ku kontinuite sa „kozáci“ priklonili po tom, ako porovnali volebné programy kľúčových politických subjektov s programovými cieľmi Konfederácie odborových zväzov SR, uviedol hovorca KOZ Otto Ewiak.

„Cieľom prehľadu, ktorý posudzovali šéfovia jednotlivých odborových zväzov, bolo na základe faktov získaných z volebných programov politických subjektov zistiť styčné plochy i rozdielne názory na riešenie pre odbory podstatných sociálnych tém. Poskytol tak východiská k formulovaniu postoja Konfederácie k parlamentným voľbám a k prezentácii posolstva KOZ SR k občanom Slovenskej republiky,“ konštatoval hovorca s tým, že výsledkom bola spomínaná prijatá výzva.

84 debata chyba