Víťaz nemusí byť prvý na zozname, tvrdil v online diskusii Figeľ z KDH

Pravda.sk začína seriál online rozhovorov s volebnými lídrami strán, ktoré majú najväčšiu šancu dostať sa do parlamentu. Ako prvý odpovedal na vaše otázky predseda KDH Ján Figeľ.

31.05.2010 21:07 , aktualizované: 01.06.2010 10:18
Figeľ Foto:
Ján Figeľ očákáva dvojciferný volebný výsledok.
debata

„Mladý Štúr hovorieval, že potrebujeme viac tvoriť, menej troviť. Zdieľam toto presvedčenie a chceme preň získavať väčšinu mladých ľudí,“ povedal Figeľ v rozhovore s čitateľmi.

„Víťazom nie je prvý na zozname, ale ten, kto je schopný zorganizovať stabilnú a zodpovednú väčšinu,“ povedal na margo víkendových volieb v Česku. Dúfa, že podobný scenár by mohli mať aj tie slovenské. „Pre nás stredo-pravá alternatíva bola a je tou zásadnou potrebnou odpoveďou pre Slovensko,“ doplnil.

Odpovede lídra KDH Jána Figeľa

KDH je jednou z troch politických strán, ktoré majú takmer istotu, že sa dostanú do parlamentu. Predvolebné prieskumy im predpovedajú od 8 do 13 percent voličských hlasov. Strana, ktorú od roku 2009 vedie Ján Figeľ, chce po voľbách spolupracovať s pravicovými stranami. Odmieta vládnuť so Smerom.

KDH opustili v uplynulom volebnom období piati poslanci. Po Petrovi Gaburovi odišli od konzervatívcov aj dlhoročné tváre strany František Mikloško, či Vladimír Palko. Štiepenie hnutia bolo výsledkom váhania KDH po voľbách v roku 2006, v ktorých strana získala za 8,31 percenta 14 poslaneckých mandátov.

KDH si dnes trúfa na dvojciferný výsledok. Prečo si šéf KDH Figeľ myslí, že jeho strana získa viac percent ako pred štyrmi rokmi? Aj na toto vám odpovie v utorok od 9.00 v online rozhovore. Otázky budete môcť klásť už od 8.30.

Pozrite si profil KDH

debata chyba