Sulík: Netreba mať veľké oči, stačí sa dostať do parlamentu

Doteraz sme pri podozreniach konali razantne a rýchlo a plánujeme v tom pokračovať, povedal líder SaS Richard Sulík v online rozhovore na otázku, či má na kandidátke "čistých" ľudí.

01.06.2010 07:01 , aktualizované: 13:00
Richard Sulík Foto:
Richard Sulík, šéf SaS.
debata (172)

„Primárne sa budeme snažiť šetriť na výdavkoch a tiež sa budeme snažiť zvýšiť výnosy daní, avšak nie zvýšením sadzieb, ale iba škrtaním výnimiek, čo zároveň zvýši spravodlivosť v zdanení,“ pokračoval Sulík v odpovediach. Hovoril aj o kauze pozemok OLO a tiež o tom, že 9. júna odovzdajú petičné hárky na vypísanie referenda.

„Náš cieľ je vstup do parlamentu, netreba mať veľké oči. Keďže chceme realizovať odvodový bonus, sú pre nás prítažlivé rezorty financií a sociálnych vecí,“ povedal o plánoch strany.

Podobne ako lídri ďalších šiestich strán (Smer, SDKÚ, KDH, SMK, Most-Híd a HZDS) dostal priestor, aby o svojich názoroch presvedčil aj čitateľov Pravda.sk.

Čítajte odpovede Richarda Sulíka na 123 vašich otázok

Predseda SaS Richard Sulík Foto: Robert Hüttner
Richard Sulík Predseda SaS Richard Sulík

Richard Sulík (12. január 1968, Bratislava)

Dospieval v Mníchove, Gelsenkirchene a Pforzheime, kde v roku 1987 zmaturoval na Technickom gymnáziu. Po dvoch rokoch matematiky a fyziky prestúpil na ekonómiu, vzdelávanie prerušil pád socializmu v Československu.

Po „nežnej“ založil v Bratislave FaxCopy, ktorú pred štyrmi rokmi predal. Vyštudoval Národohospodársku fakultu Ekonomickej univerzity. Ministra financií Ivana Mikloša oslovil s diplomovou prácou o daňovej reforme a stal sa jeho poradcom. Po prijatí reformy odišiel, aby reštrukturalizoval mestskú akciovku na odvoz a likvidáciu odpadu OLO.

Po voľbách sa vrátil ako poradca Jána Počiatka. Odišiel v apríli 2007, keď mu minister financií siahol na rovnú daň. Koncom februára 2009 zaregistroval stranu SaS.

Štúdium ukončil v roku 2003 na Ekonomickej univerzite. Je rozvedený, z manželstva má dve deti. Momentálne žije s družkou, s ktorou má dve deti.

Pozrite si profil strany Sloboda a solidarita

172 debata chyba