Vladimír Mečiar prognózuje: Voľby 2014 vyhráme

Unavuje ho Slota. Súčasná opozícia nereprezentuje dobro, tvrdí. Ideálnou koalíciou by bolo HZDS so Smerom. A v roku 2014 vyhrá voľby. To všetko tvrdí Vladimír Mečiar v online debate s čitateľmi Pravda.sk.

08.06.2010 21:56 , aktualizované: 09.06.2010 15:00
Vladimír Mečiar Foto:
Predseda HZDS Vladimír Mečiar.
debata (90)

„Sily je dosť. Aj skúseností, aj rozumu. Ak to stačí,“ odpovedal na otázku, dokedy chce pôsobiť v politike.

Nevyhol sa ani odpovedi na otázku, ktorá ho zvykla dráždiť – Elektra. „Za prvé – správa o Elektre išla od policajtov, ktorí boli všetci prepustení za Dzurindovej vlády, lebo bojovali viacej o moc ako o pravdu. Na Elektre nie je ani halier verejných peňazí (keby bol tak online rozhovor robím z Ilavy). Vyplatené sú všetky dane štátu, pre istotu viacej a vynaložené náklady boli podstatne menšie ako legendy. Elektra bola postavená v 30. rokoch ako rodinný dom a tým je dodnes. Mrzí ma, že o Elektre vyprávajú aj vlastníci palácov a že ľudia pre Elektru nevidia desaťtisíce väčších domov, novopostavených, ktoré neboli prerábané zo starého ako som robil ja.“

Čítajte odpovede šéfa HZDS Vladimíra Mečiara

Ľudová strana – HZDS má za sebou štyri roky v koalícii. Po osemročnom pôste (1998–2006) sa strane ušli dve ministerské kreslá – spravodlivosti a pôdohospodárstva. Ani jednému z ministerských nominantov sa nevyhli škandály. Exšéfovi spravodlivosti Štefan Harabin hrozil na pôde Národnej rady Danielovi Lipšicovi z KDH basou, naviac opozícia ho upodozrieva z kontaktov na albánskeho mafiána Bakiho Sadikiho. Miroslav Jureňa musel z kresla ministra pôdohospodárstva odísť po kauze Veľký Slavkov.

Predseda HZDS Mečiar si mysli, že najlepšie bude, ak bude ďalšie štyri roky vládnuť tandem Smer-HZDS. Z povolebnej spolupráce však nikoho nevylúčil. Do politického dôchodku sa stále nechystá, tvrdí, že vek nie je vôbec dôležitý.

Vladimír Mečiar (26. jún 1942, Zvolen)

V rokoch 1962–1970 bol členom KSČ, vylúčili ho za negatívny postoj k sovietskej okupácii Československa.

Politickú kariéru začal v januári 1990, keď sa stal ministrom vnútra. V ten istý rok sa stal predsedom slovenskej vlády a lídrom HZDS. S Václavom Klausom sa zaslúžili o pokojný rozpad Československa a vznik dvoch štátov. Bol prvým predsedom vlády samostatného Slovenska. Ako predseda HZDS vyhral štvoro volieb za sebou a bol dvakrát predsedom vlády v histórii samostatného štátu. Od roku 1998 je poslancom NR SR.

Dvakrát kandidoval na funkciu prezidenta štátu. V oboch prípadoch (1999, 2004) bol neúspešný.

Vladimír Mečiar
Predseda HZDS Vladimír Mečiar Autor: SITA

Profil Hnutia za demokratické Slovensko

Predseda HZDS Vladimír Mečiar
90 debata chyba