SaS má nulový koaličný potenciál, tvrdí Mikloš

Strana SDKÚ na základe Generálnej línie schválenej v roku 2010 odmieta akúkoľvek spoluprácu so Smerom a keby sa to niekto snažil zmeniť, podpredseda SDKÚ Ivan Mikloš bude proti.

14.10.2011 07:45
Ivan Mikloš, Richard Sulík Foto:
Podpredseda SDKÚ Ivan Mikloš a predseda SaS Richard Sulík
debata (158)

Povedal to v relácii STV Lampa v odpovedi na otázku, ako vidí možnosť spolupráce so stranou Roberta Fica po predčasných voľbách v marci 2012.

Mikloš zdôraznil, že Generálnu líniu na roky 2010 až 2014 schválil najvyšší stranícky orgán, ktorým je Kongres SDKÚ a ten sa schádza raz za štyri roky. „Nepredpokladám, že sa zíde mimoriadny Kongres a aj keby to chcel niekto zmeniť, ja osobne budem proti,“ deklaroval.

Minister financií zároveň uviedol, že nad spoluprácou s SaS po najbližších voľbách sa nedá ani uvažovať. „Táto strana má nulový koaličný potenciál minimálne na jedny či dvoje volieb,“ povedal v súvislosti s postojom liberálov, ktorí odmietli schváliť euroval a tým nevyslovili dôveru vláde Ivety Radičovej (SDKÚ). To spôsobilo jej pád.

Predseda SDKÚ Mikuláš Dzurinda však v stredu 12. októbra povolebnú spoluprácu so Smerom priamo nevylúčil. „Ešte toľko vody pretečie Dunajom, že sa nám umožní o týchto volebných témach často porozprávať,“ poznamenal.

158 debata chyba