Bugár núkal miesto na kandidátke Bútorovi, neprijal to

Strana Most-Híd ponúkla miesto na kandidačnej listine do marcových predčasných parlamentných volieb spoluzakladateľovi Verejnosti proti násiliu a bývalému veľvyslancovi SR v USA Martinovi Bútorovi.

24.11.2011 12:18
debata (7)

Ten však ponuku strany Bélu Bugára podľa informácií agentúry SITA neprijal. Slovenských voličov by tak mali lákať mená vicepremiéra Rudolfa Chmela, podpredsedu strany Most-Híd Ivana Švejnu, poslanca NR SR, ktorý opustil Občiansku konzervatívnu stranu (OKS) Františka Šebeja a primátora Martina Antona Hrnčiara

O zostavení kandidačnej listiny bude v piatok rokovať predsedníctvo strany Most-Híd. Jej definitívnu podobu má schváliť v sobotu republikový výbor. Lídrom kandidátky bude predseda strany Béla Bugár. Dvojkou by mal byť podpredseda strany a minister pôdohospodárstva Zsolt Simon a prvú trojku by mal uzatvárať predseda poslaneckého klubu Most-Híd v parlamente László Solymos. Prvý reprezentant slovenskej národnosti by mal kandidovať zo 4. miesta. Tak ako pred dvoma rokmi by to mal byť opäť Rudolf Chmel.

Predčasné parlamentné voľby budú 10. marca 2012. Strany musia zaregistrovať kandidačné listiny na ministerstve vnútra do 11. decembra 2011.

7 debata chyba