Bugár: Na užšiu spoluprácu pravice je neskoro

Dohadovať sa na bližšej spolupráci pravicových strán je neskoro, tvrdí predseda strany Most-Híd Béla Bugár. Reagoval tak na vyhlásenie predsedu SDKÚ Mikuláša Dzurindu, ktorý povedal, že by bolo dobré stretnutie pravice, aby si mohli povedať, či majú rovnakú optiku.

07.02.2012 18:29
Bugár, Most Foto:
Predseda Mostu Béla Bugár.
debata (48)

Bugár uviedol, že necelých päť týždňov pred voľbami si nevie predstaviť, že naraz tí, ktorí sa pred dvoma mesiacmi neozvali a nemali vôľu, zrazu tú vôľu mali, a že by mali nejakú dohodu veľmi rýchlo pár týždňov pred voľbami urobiť.

Uviedol, že minulý rok na jeseň niekoľkokrát navrhol, aby sa ako stredopravá alternatíva snažili užšie spolupracovať. „Ale nejako sme sa nedohodli, to znamená, že asi nebola vôľa,“ povedal. Na jeseň bol podľa jeho slov presvedčený, že by bolo dobré dať šancu občanom, že je možná pravicová alternatíva, ale obáva sa, že teraz je už neskoro. Pretože ako argumentuje, nie je to len o tom, že niečo vyhlásia, ale treba potom niečo aj zrealizovať.

Na Dzurindovo vyhlásenie, že sa Ján Figeľ cíti byť lídrom pravice, Bugár reagoval, že lídrom sa človek nestáva tak, že to vyhlasuje. Taký človek má udávať témy, o ktorých potom diskutujeme a rozvíjame ich, ale určite nie štyri a pol týždňa pred voľbami, dodal. „Je neriešim lídra, ja riešim kampaň a oveľa dôležitejšie otázky, ktoré ťažia občanov, ako napríklad nezamestnanosť,“ uzavrel.

Lídrovi SDKÚ Mikulášovi Dzurindovi by vôbec neprekážalo, keby v najbližšom čase zorganizoval stretnutie pravice predseda KDH Ján Figeľ. „Keď sa Ján Figeľ cíti lídrom pravice, budem nesmierne rád, keď nás začne organizovať,“ vyhlásil Dzurinda.

Podľa Dzurindovcov by bolo stretnutie pravice dobré na to, aby si s ostatnými predstaviteľmi strán mohli sadnúť a povedať, či ich stredo-pravé strany majú rovnakú optiku ako SDKÚ. „My za kľúčové dnes považujeme, aby sme sa spamätali, aby sme ako strany od stredu napravo konečne začali niečo robiť a zabránili hrozbe jednofarebnej vlády strany Smer,“ povedal podpredseda SDKÚ Ivan Mikloš. Lucia Žitňanská na tlačovej besede povedala, že aj ten, kto vo voľbách nevolí, volí Fica.

48 debata chyba