Ficovo rodisko vítalo Dzurindu pískaním

Pískaním či uštipačnými poznámkami vítali v pondelok Dzurindu v kultúrnom dome v Topoľčanoch. Líder SDKÚ sa totiž rozhodol spustiť petíciu za vymenovanie Jozefa Čentéša na post generálneho prokurátora v rodisku šéfa Smeru Roberta Fica. Keďže to urobil zámerne a ani sa tým netajil, miestni mu to odplatili.

13.02.2012 21:02
SDKÚ, Dzurinda, Vášaryová, Mikloš, Hort Foto:
Líder SDKÚ Mikuláš Dzurinda spustil petíciu za vymenovanie Jozefa Čentéša na post generálneho prokurátora v Topoľčanoch, rodisku šéfa Smeru Roberta Fica.
debata (164)

V preplnenej sále sa občas ozvalo hlasné Fúj! Ktosi zakričal slová ako zlodej či provokatér. V porovnaní s nedávnym Ficovým mítingom tu bolo oveľa rušnejšie. Na Ficovi bolo ticho, nikto nevykrikoval, no tu padli aj hlasné nadávky.

„Nerozumiem, prečo sem prišiel. Ako do jamy levovej. Na Fica nadáva a sám nie je čistý,“ povedala staršia pani, ktorá odmietla uviesť svoje meno.

Dzurinda ľuďom v sále tvrdil, že petícia je dôležitá aj preto, aby sa vyšetrili posledné kauzy. „A tí, ktorí boli pošpinení, aby ich meno bolo očistené.“ Na mítingu predstavil aj petičný výbor, na jeho čele je herečka Magda Vášáryová, členmi sú podpredseda Národnej rady Milan Hort, europoslanec Peter Šťastný, herec Igor Adamec a mestský poslanec Topoľčian Július Krajčík.

Pod petíciu sa napokon podpísali aj ľudia, ktorí v minulých voľbách volili Fica. Napríklad Jozef Jánoš. „Podpísal som to preto, lebo Ficovi ani prezidentovi už neverím. A to som Fica stále volil, no už v živote to neurobím,“ povedal 70-ročný Jozef Jánoš. Jeden z dôvodov, prečo zmenil názor, je vraj fakt, že sa Harabin stal predsedom Najvyššieho súdu.

Časť opýtaných prišla zo zvedavosti. „Prišli sme sem, pretože nevieme, koho máme teraz voliť. Volili sme stále Fica a chceme si vypočuť aj Dzurindu,“ povedala dôchodkyňa z Hrušovian, obce, v ktorej Fico vyrastal. Petíciu podpisovať nechcela, pretože nerozumela, o čo v nej ide.

164 debata chyba