Andrej Kiska v online rozhovore: Naša spoločnosť potrebuje zmenu

Moje rozhorčenie je obrovské a som presvedčený, že do politiky by mali vchádzať noví ľudia, čestní a schopní a potom je možné naše Slovensko zmeniť, povedal v online rozhovore prezidentský kandidát Andrej Kiska.

18.02.2014 06:00 , aktualizované: 12:22
Andrej Kiska Foto: ,
Prezidentský kandidát Andrej Kiska odpovedá na otázky čitateľov Pravda.sk.
debata (592)

Nemožeme sa predsa nečinne pozerať, ako chcú mladí ľudia zo Slovenska utiecť, dôchodcovia nevedia ako prežiť a rodiny v strednom veku sa boja mať druhé dieťa len preto, že nebudú finančne vládať utiahnuť napríklad svoju hypotéku. Naša spoločnosť potrebuje zmenu," dodal.

Na otázku, prečo, keď je taký bohatý a môže si užívať, kandiduje, odpovedal: „Jedným z hlavných dôvodov je aj to, že tradiční politici sa obklopili vysokými múrmi a nepočúvajú problémy ľudí na Slovensku.“

Čo si myslí o korupcii? „Áno, množstvo káuz v tejto krajine zodpovední zametajú pod koberec. Gorilu, aj kauzu emisných zmeniek. Občania, s ktorými sa stretávam, si vytvorili názor, že nikdy žiaden vrcholový politik nebude potrestaný, pretože každý na niekoho niečo vie, preto neexistuje skutočný záujem, aby bola niektorá z týchto káuz doriešená.“

Na podporu svojej kandidatúry nazbieral 61 017 podpisov občanov. „Chápem ich ako vyjadrenie jasnej podpory ľudí pre nezávislého a nestraníckeho prezidenta. Prezidenta, ktorý sa dokáže postaviť a vytvoriť protiváhu každej vláde,“ vyhlásil Kiska po ich odovzdaní.

Andrej Kiska je bývalý podnikateľ, ktorý pôvodne vyštudoval mikroelektroniku. V deväťdesiatych rokoch založil splátkové spoločnosti Triangel a Quatro a aj ich viedol. Založil tiež charitatívny projekt Dobrý anjel.

© Autorské práva vyhradené

592 debata chyba
Viac na túto tému: #prezidentské voľby 2014 #Andrej Kiska #online rozhovor prezidentské voľby 2014