Vojakovi poskytol prvú pomoc lekár Šimák

Vojakovi, ktorý ako jediný prežil letecké nešťastie slovenského lietadla pri maďarsko-slovenských hraniciach, poskytol prvú pomoc šéflekár šéflekár Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE Ladislav Šimák.

20.01.2006 14:06
debata

V čase leteckého nešťastia sa vo vzdušnom priestore pri Košiciach nachádzal vrtuľník Leteckej záchrannej zdravotnej služby Air Transport Europe, ktorý letel z Bratislavy do Košíc.

Jeho posádka na pokyn riadiaceho z veže košického letiska preskúmala predpokladaný priestor nehody a približne o 20.30 h zistila presné miesto havárie.

Ako informoval hovorca ATE Pavol Svetoň, vrtuľník nemohol pristáť pre nevhodný terén a aj preto, lebo mal málo paliva. Rýchla lokalizácia veľmi pomohla záchranárskym zložkám pri organizácii zásahu, ktorý začal šéflekár Leteckej záchrannej zdravotnej služby ATE Ladislav Šimák.

Prvý našiel vojaka, ktorý jediný prežil haváriu lietadla. Poskytol mu prvú pomoc, informoval a zorganizoval prvé záchranné práce a odvoz zraneného vojaka maďarskou záchrannou službou do nemocnice.

debata chyba