Jakubowiczová na skupine 96 obéznych a fyzicky málo aktívnych žien porovnala účinok dvoch diét s malým a väčším obsahom uhľohydrátov a s rozdielne veľkými raňajkami. Na uhľohydráty chudobná diéta dodávala denne 1085 kalórií najmä vo forme bielkovín a tukov. Raňajky v nej boli najmenšou porciou dňa. Obsahovali iba 290 kalórií a sedem gramov uhľohydrátov.
Ženy z druhej skupiny mohli zjesť denne 1240 kalórií. Konzumavali však viac bielkovín aj uhľohydrátov, ale menej tuku. Ich raňajky obsahovali denne 610 kalórií a 58 gramov uhľohydrátov. Na obed a večeru sa konzumovalo 395 respektíve 235 kalórií.
Po štyroch mesiacoch boli v chudnutí úspešnejšie ženy z prvej skupiny. V priemere schudli o dvanásť kilogramov, zatiaľ čo ženy konzumujúce viac uhľohydrátov a veľké raňajky iba desať. Po ôsmich mesiacoch sa ale situácia obrátila. Ženy v prvej skupine nabrali osem stratených kilogramov naspäť. Druhá skupina žien naopak chudla ďalej. Každá v priemere o sedem kilogramov. Za celý výskum zhodili pätinu svojej váhy, pričom ženy z prvej skupiny iba päť percent.
Doktorka Jakubowiczová tvrdí, že ženy s bohatšími raňajkami vraj cez deň neboli tak veľmi hladné, ako tie, ktoré raňajkovali málo. Podľa nej diéty s nízkym obsahom uhľohydrátov vedú po krátkodobom chudnutí k spomaleniu metabolizmu a návratu nadváhy. Bohaté raňajky dobre zasýtia. Ľudia ráno jedia viac vlákniny i ovocia a cítia sa zdravší. Alex Johnstoneová zo škótskeho Aberdeenu s americkou kolegyňou súhlasí. Diéty s nízkym obsahom uhľohydrátov sú vraj dobrým prostriedkom k rýchlemu chudnutiu, ale nefungujú celoživotne.