Cirkev schválila užívateľom internetu modlitbu

Modlitba pred použitím internetu má cirkevné schválenie. Na žiadosť bohoslovcov Kňazského seminára sv. Cyrila a Metoda v Bratislave ho udelil bratislavský arcibiskup - metropolita Stanislav Zvolenský.

06.10.2008 13:34
Viera, náboženstvo, cirkev, kríž, ruženec Foto:
Ilustračné foto
debata

Žiadosť podali na arcibiskupský úrad bohoslovci, ktorí majú v seminári na starosť výpočtovú techniku. Takýmto spôsobom chceli prispieť k šíreniu úcty sv. Izidora, ktorý je patrónom Internetu.

„Internet je ako nástroj na získavanie informácií, či komunikáciu veľmi dobré a užitočné médium. Tí, ktorí s internetom prichádzajú pravidelne do kontaktu, vedia, že okrem dobrých a užitočných vecí, môže v mnohom – pri zlom zaobchádzaní – aj veľmi uškodiť. Preto je potrebná zodpovednosť. Aby sme pri používaní internetu "nešliapali vedľa“, je dobré, si túto zodpovednosť uvedomovať a vzbudzovať si ju i vyprosovať od Pána Boha," odôvodňujú svoju žiadosť bohoslovci.

Text modlitby:

„Všemohúci večný Bože, ktorý si nás stvoril na Svoj obraz a nariadil si nám, aby sme všetko dobré, pravdivé a krásne hľadali predovšetkým v božskej osobe Tvojho jednorodeného Syna, nášho Pána Ježiša Krista, prosíme Ťa, daj, aby sme, na orodovanie svätého Izidora, biskupa a učiteľa, na cestách internetom viedli naše ruky a oči k tomu, čo je milé Tebe a každého človeka, ktorého stretneme, prijímali s láskou a trpezlivosťou. Skrze Krista nášho Pána. Amen.“

debata chyba