Sviečky na hrobe zahoria aj online

Počítačová technika po dobytí sveta zasahuje už aj sféru nebies. Nestihnete cez víkend osobne navštíviť hrob známeho, priateľa či príbuzného? Tak sa s jeho dušou spojte cez web!

30.10.2008 11:04
Sviatok všetkých svätých Foto:
Ilustračné foto
debata

Magistrát včera oficiálne predstavil internetovú stránku www.cintoriny.sk. Jej pomocou si možno na cintorínoch celého Slovenska interaktívnym spôsobom nielen vyhľadať hrobové miesto zosnulého, prípadne zistiť, na ako dlho je zaplatené, ale aj zapáliť mŕtvemu jeden z troch typov virtuálnych hrobových sviečok, venovať mu veniec alebo zanechať odkaz so svojím menom a dátumom návštevy.

„Z bratislavských cintorínov máme zatiaľ v databáze len Martinský a Ružinov. Do dvoch týždňov by sme však chceli ponúknuť aj Slávičie údolie a ostatné doplníme postupne,“ priblížil Ján Vlček z firmy Topset, ktorá službu prevádzkuje.

Už v sprístupnenej verzii, ktorá zatiaľ nepochybne zápasí s „detskými chorobami“, si uvedenú adresu prezrelo niekoľko tisíc užívateľov. „Zatiaľ sme odštartovali len skúšobnú prevádzku. Máme však mnoho nápadov, návrhov a zámerov, ako stránku ďalej rozvíjať a zlepšovať,“ tvrdí Vlček.

Kto by však zatiaľ na internetovom vyhľadávači neuspel, môže využiť „klasické“ služby pohrebníctva Marianum. Až do nedele v čase od 7. do 20. h vyhľadajú jeho zamestnanci na Martinskom cintoríne, v Ružinove, Slávičom údolí aj krematóriu záujemcom hrobové miesta pomocou písomných záznamov.

debata chyba