Ježiškovi doručili už takmer 70 tisíc listov

Slovenská pošta doručila už takmer 70 tisíc listov na Ježiškovu adresu. "Prvý list prišiel už 20. októbra, ale najväčší nápor zásielok pre Ježiška ešte len očakávame v najbližších dňoch," informoval Slovenskej pošty Juraj Danielis.

15.12.2008 13:20
darček - dekorácie - vianoce - stuha - balenie Foto:
Ilustračné foto
debata

Podľa neho až polovica želaní bola na pohľadniciach pre Ježiška, ktoré tento rok pripravili s námetmi vybraných kresieb detí Ježiškovi.

Na každý list, ktorý príde na adresu 999 99 Ježiško, pošlú odpoveď s malým darčekom. Listy prichádzajú aj zo zahraničia. Podľa Danielisa tento rok už stihli odpovedať na 200 listov zo zahraničných adries, napríklad do Česka, Veľkej Británie, Írska, Nemecka, Rakúska, Talianska, Francúzska, Chorvátska, Austrálie, Kanady, na Cyprus či do Francúzskej Guyany v Južnej Amerike.

Danielis uviedol, že deti si tento rok najčastejšie želajú notebooky, všetky veci z High School Musical, denník na heslo, MP4 prehrávač, mobil, Barbie vílu, Barbie morskú pannu, Barbie česaciu hlavu, vrtuľník, auto na diaľkové ovládanie, autodráhu Hot-Wheels, hru monopoly, lego CITY. Na „zoznamoch“ detí so želaniami pre Ježiška sa tiež objavil pirátsky kostým, helikoptéra, valec na ovládanie, karaoke štúdio, saxafón či  továreň na magnetky.

Tí, ktorí sa zapoja do Vianočnej pošty, budú zaradení do januárového žrebovania. Podmienkou je, že list pre Ježiška so spiatočnou adresou musí prísť na adresu poštového Ježiška do 31. decembra.

Slovenská pošta tento rok organizuje už desiaty ročník Vianočnej pošty. Je určená najmä deťom, ktoré veria, že darčeky nosí na Vianoce Ježiško, ale aj ich rodičom a všetkým, ktorí chcú využiť možnosť napísať list či vianočné prianie Ježiškovi. Listy možno zasielať z ktorejkoľvek pošty alebo ich vhodiť osobne do Ježiškovej poštovej schránky na pošte v Rajeckej Lesnej. Počas predošlých deviatich ročníkov dostali takmer 900 tisíc listov. „Veríme, že tento rok bude pre Ježiška doručený už miliónty list, ktorého autor získa od Slovenskej pošty notebook,“ uzavrel Danielis.

debata chyba