Zlomila mu srdce, tak chce jej obličku

Láska možno ide cez žalúdok, na jej konci však môže byť aj oblička. Newyorský lekár Richard Batista sa rozvádza so svojou manželkou a práve jednu obličku požaduje pri delení majetku - alebo aspoň náhradu 1,5 milióna dolárov. Orgán bol pôvodne jeho, svojej chorej polovičke ho venoval pred niekoľkými rokmi. Teraz si to rozmyslel, pretože vyliečená manželka našla novú chuť do života a Batistu údajne začala podvádzať.

09.01.2009 19:12
Richard Batista Foto:
debata

„Niet hlbšej bolesti ako zrada od niekoho, koho milujete a komu ste zasvätili svoj život,“ citovala Batistu britská televízia BBC. „Cítil som sa ponížený, zradený a znevážený ako človek, ako manžel a ako otec.“ K radikálnemu kroku však pristúpil až po tom, čo mu manželka začala strpčovať život, keď odmietol podpísať rozvodové papiere. „Hodila mi tie dokumenty do tváre v operačnej sále, keď som sa snažil inému pacientovi zachrániť život,“ sťažuje sa Batista s tým, že manželka mu bráni stýkať sa s ich troma deťmi. Dawnell Batistová však tvrdí, že jej manžel si vymýšľa a nie všetko je údajne tak, ako to predložil verejnosti. O podrobnostiach chce hovoriť až na súde.

Batista si vzal Dawnell za manželku v roku 1990 a obličku jej daroval v roku 2001. Dawnell Batistová požiadala o rozvod v roku 2005, no k dohode o vyrovnaní doteraz nedošlo.

Svojej obličky sa však Batista takmer určite nedočká. Podľa amerického práva sú transplantáty považované za dar, nemožno ich kupovať ani predávať, a preto nemôžu byť súčasťou rozvodového vyrovnania.

debata chyba