V Nigérii zadržali kozu, je podozrivá z lúpeže

Polícia v Nigérii zadržiava kozu podozrivú z pokusu o ozbrojenú lúpež. Civilní strážcovia donesli čiernobiele zviera na policajnú stanicu s tým, že ide o ozbrojeného zlodeja, ktorý sa za pomoci čiernej mágie zmenil na kozu, aby unikol zatknutiu po tom, čo sa pokúsil ukradnúť osobný automobil. Informovala o tom agentúra Reuters.

23.01.2009 18:13
Koza Foto:
ilustračné foto
debata

„Skupina civilných strážcov prišla nahlásiť, že keď vykonávali obhliadku, všimli si nejakých chuligánov, ako sa snažia ukradnúť auto. Prenasledovali ich. Jednému sa však podarilo utiecť, pričom ten druhý sa zmenil na kozu,“ povedal Tunde Muhammad, policajný hovorca nigérijského štátu Kwara.

„Udalosť nemôžeme potvrdiť, ale kozu zadržiavame. Nemôžeme naše informácie zakladať na záhadách. Musí sa vedecky dokázať, že sa človek dokáže zmeniť na kozu,“ dodal.

Mnoho miestnych obyvateľov si už kozu na policajnej stanici prišlo pozrieť a väznené zviera sa dostalo aj do nigérijských novín, kde bolo vyfotené vedľa kopy slamy. Viera v čiernu mágiu sa rozšírila do mnohých oblastí Nigérie, ktorá je najľudnatejšou africkou krajinou.

debata chyba