Premiéra unikátneho dokumentárneho filmu SNY, DRINA A PANDÉMIA, ktorý vznikol s podporou značky Volkswagen Úžitkové vozidlá

Modely značky Volkswagen Úžitkové vozidlá dlhodobo pomáhali a pomáhajú podnikateľom na Slovensku na ich ceste k úspechu. Aj preto je cieľom tohto projektu pozrieť sa na dnešnú dobu pozitívnejšou optikou a v piatich motivujúcich podnikateľských príbehoch ukázať, že sny sa môžu plniť aj v ťažších časoch.

05.11.2021 00:00
VW, PR, nepouzivat Foto:
  • Jedinečný slovenský dokument ukazuje päť motivujúcich podnikateľských príbehov
  • Je dobré vedieť, že sny sa plnia aj v ťažkých časoch, dôležité je bojovať a nevzdávať sa
  • Silné a inšpiratívne posolstvá od mladých podnikateľov z rôznych kútov Slovenska
  • Motivácia pre ďalších k nadobudnutiu strateného sebavedomia pod vplyvom pandémie
  • Zmenilo sa nielen podnikateľské prostredie, ale aj hodnoty

ONLINE premiéra unikátneho slovenského dokumentu SNY, DRINA A PANDÉMIA sa uskutoční na www.snydrinapandemia.sk už dnes, 5. novembra 2021 o 19.00 hod.

1 nový Volkswagen Caddy, 2 722 najazdených kilometrov, 16 dní natáčania, 5 terabajtov dát a 5 stretnutí s inšpiratívnymi podnikateľmi. To je dokument z dielne Volkswagen Úžitkové vozidlá, ktorého autorom je nezávislý režisér a fotograf Jakub Šipoš. Spoznajte reálne príbehy mladých podnikateľov v období pandémie naprieč celým Slovenskom.

Myšlienka projektu

Náročné obdobie spôsobené pandémiou koronavírusu zanechalo nezmazateľnú stopu na podnikateľskom prostredí na Slovensku. Prísne opatrenia či celoštátny lockdown u mnohých naštartovali viaceré aktivity, ba dokonca remeslá, na ktoré sa už možno zabudlo alebo zapadli prachom. Pandémia bezpochyby prekopala naše hodnoty a povýšila lokálnosť a udržateľnosť na tie najvyššie miesta. Svoje o tom vie aj pätica mladých Slovákov: Michal Bažalík (Vinárstvo Bažalík), Ľudovít Vašš (Ovocný strom), Marek Karaka (Reštaurácia Alej), Marek Rabík (Bývame zdravo) a Veronika Veľková (Kvet). Práve oni nám v dokumente ukázali, prečo je to tak správne.

Foto: VWFS
VW PR, nepouzivat

O dokumente

Hovorí sa, že všetko zlé je na niečo dobré. Spoločným cieľom bolo predstaviť reálne príbehy, v ktorých sny vďaka tvrdej drine prežili aj pandémiu. Či už objavíte čaro bezobalového vína z Vinárstva Bažalík, uvaríte chutný obed z potravín z vychýrenej Reštaurácie Alej, vysadíte jedinečné odrody stromov s pomocou Ovocného stromu, zvolíte si prírodný dom od Bývame zdravo, alebo svoju svadobnú sálu vyzdobíte lúčnymi kvetmi a vencami z farmy Kvet, vedzte, že práve vďaka tomu sa slovenskýmpod­nikateľom plní ich sen aj naďalej. Každý z nich sa musel neľahkým časom prispôsobiť a práve z tohto dôvodu vznikla vo Volkswagen Úžitkové vozidlá myšlienka zviditeľniť podnikateľov stíhaných neľahkými profesijnými či životnými výzvami, a motivovať tak aj ostatných k nadobudnutiu strateného sebavedomia.

„Oči a uši“ dokumentu

Režisérom a hlavným kameramanom bol nezávislý režisér a fotograf Jakub Šipoš. Jakubova práca sa zameriava na sociálne i environmentálne problémy a na rozvoj spoločnosti. Popritom sa venuje občianskemu združeniu People of Hope, ktoré v roku 2017 spoluzakladal a ktoré realizuje projekty rozvojovej pomoci v Senegale.

Náš príspevok k udržateľnosti

Pri všetkých produktoch a riešeniach mobility sa Volkswagen usiluje o minimalizáciu dosahu na životné prostredie – od získavania surovín až po koniec životnosti. Dodržiavanie environmentálnych predpisov, štandardov a dobrovoľných záväzkov, vrátane prijatej environmentálnej koncepcie „goTOzero“ , je základným predpokladom konania.

Koncepciou „goTOzero“ učinil Volkswagen v rámci svojej koncernovej stratégie „TOGETHER – Strategie 2025+“ ďalší dôležitý krok smerom k podnikaniu komplexne orientovanému na trvalú udržateľnosť. Environmentálna koncepcia koncernu pozostáva zo štyroch oblastí aktivít – klimatické zmeny, zdroje, kvalita ovzdušia a compliance v oblasti životného prostredia a poskytuje strategickú orientáciu pre početné environmentálne programy na úrovni koncernu a jednotlivých značiek. „goTOzero“ pritom programovo predstavuje čo najmenej zaťažujúci a vyvážený spôsob hospodárenia bez emisií CO2, ktorý si Volkswagen stanovil za cieľ do roku 2050 v rámci celého koncernu.

Túto koncepciu značka Volkswagen Úžitkové vozidlá zhmotní už v roku 2022, oficiálnym predstavením prvých dvoch plne elektrických vozidiel rodiny „ID“ vo svojom modelovom programe – ID.BUZZ a ID.BUZZ Cargo.

+3
chyba