Haváriu airbusu prežilo údajne ďalšie dieťa, Francúzi to popreli

Haváriu jemenského lietadla pravdepodobne prežilo ešte jedno dieťa. Nemocnica v komorskom hlavnom meste Moroni dostala pokyn pripraviť sa na príchod ďalšej osoby, ktorá haváriu prežila, uviedol lekár nemocnice pre agentúru AFP.

01.07.2009 12:50 , aktualizované: 14:59
debata

Podľa lekára ide o ďalšie dieťa, ktoré v stredu ráno vytiahli z Indického oceánu. „Myslím, že našli ďalšie dieťa, ktoré nehodu prežilo. Nepoznáme ďalšie detaily, pretože sme ho ešte nevideli,“ povedal doktor pod podmienkou anonymity. Informácie potvrdil aj ďalší lekár.

Štátny tajomník francúzskeho ministerstva zahraničia zodpovedný za spoluprácu s frankofónnymi krajinami Alain Joyandet odmietol informácie, že vo vodách Indického oceánu našli záchranári ďalšie živé dieťa. „Tieto informácie musím poprieť… Sú to nepravdivé informácie,“ povedal Joyandet pre rozhlasovú stanicu France Info z Komorov, kam odletel, aby pomáhal pri záchranných prácach. „Máme jednu osobu, ktorá prežila, ďalšie nie sú.“

Záchranári vytiahli v utorok z mora 14-ročné dievča žijúce v Marseille, ktoré cestovalo do Moroni so svojou matkou na návštevu príbuzných. Dievča žijúce v Marseille cestovalo v airbuse, ktorý so 153 osobami na palube spadol do Indického oceánu, do Moroni s matkou k príbuzným. V utorok ju vytiahli z oceánu, podľa záchranárov už nevládala uchopiť záchranné koleso. Jeden záchranár musel skočiť do vody a vytiahnuť ju.

Airbus A310 letel z jemenského hlavného mesta Saná do Moroni, hlavného mesta Komorského zväzu. Záchranári stále pátrajú po telách obetí.

debata chyba