V New Yorku spadlo do rieky lietadlo so 135 ľuďmi na palube

Lietadlo Airbus A320 s najmenej 135 ľuďmi na palube sa poobede miestneho času zrútilo do rieky Hudson v New Yorku. Všetci pasažieri prežili. Ihneď po štarte z letiska La Guardia sa lietadlo stretlo s kŕdľom husí, keď sa snažilo vrátiť, pri manévri sa zrútilo do rieky.

15.01.2009 22:29
Lietadlo Foto:
Záchranári vyťahujú ľudí z potápajúceho sa lietadla.
debata

Cestujúci sa z potápajúceho sa lietadla spoločnosti US Airways snažili dostať cez núdzové východy. Podľa očitých svedkov nehody niekoľko pasažierov oblečených v nafukovacích vestách zachránili lode, ktoré plávali po rieke.

„Niekoľko minút po štarte sme počuli hlasitý náraz, lietadlo sa trochu otriaslo a ihneď potom sme zacítili dym a oheň,“ povedal jeden z pasažierov Alberto Panero, v telefonickom rozhovore pre CNN. Podľa neho sa všetci cestujúci z lietadla dostali von. „Myslím, že všetci prežili,“ dodal.

„Nejakým spôsobom zostalo lietadlo na hladine a my sme všetci boli schopní dostať sa na krídlo,“ popísal situáciu pasažierov, ktorí sa ocitli s lietadlom v ľadovej vode. „Je to jednoducho neuveriteľné, že sú všetci nažive,“ dokončil.

Záchranári vyťahujú ľudí z potápajúceho sa...
Pasažierom prichádza na pomoc loď.
debata chyba