Ako ďalej, Kamenné? Diskusia o bratislavskom námestí pokračuje

Priamym zapojením verejnosti a v spolupráci s mestom a ďalšími partnermi chce združenie Námestie pre ľudí postupne transformovať Kamenné námestie na kvalitný mestský priestor.

19.11.2012 16:01
Kamenné námestie, Bratislava Foto:
Kamenné námestie v Bratislave počas septembrového podujatia Deň pre námestie
debata (4)

Po prvej diskusii o Kamennom námestí v júni a po septembrovom podujatí Deň pre námestie, nas­leduje ďalšia diskusia s názvom Ako ďalej, Kamenné? Uskutoční sa v utorok, 20.11. 2012 o 17:00 v KC Dunaj.

Združenie Námestie pre ľudí spája architektov, členov neziskových organizácií a dobrovoľníkov, ktorí aktívne pristupujú k problematike verejných priestorov.

Diskusiu otvorí prezentácia výsledkov Dňa pre námestie. Počas tejto akcie sa na prieskume o námestí a na verejnom plánovaní jeho budúcej podoby pomocou rôznych metód zapojilo približne 600 ľudí. Získané podnety transformuje Námestie pre ľudí do odporúčaní, ktoré by mali byť zapracované do zadaní pre verejnú urbanistickú a architektonic­kú súťaž.

„Príprava a realizácia súťaží, ktoré plánuje mesto, je pozitívnym krokom, ale ich výsledky budeme aj pri najlepšej snahe vidieť najskôr o dva až tri roky. Ale rýchlymi a nízkorozpočtovými intervenciami a dôslednou údržbou možno námestie zmeniť v oveľa kratšom čase,“ hovorí architektka Zora Pauliniová, koordinátorka iniciatívy Námestie pre ľudí.

**Septembrový Deň pre námestie **

O tom, aké rýchle a nenáročné kroky treba spraviť, aby sa predstavy ľudí stali skutočnosťou a aby sa Kamenné námestie stalo živým a príjemným miestom, môžete prísť v utorok diskutovať s Ingrid Konrad, hlavnou architektkou Bratislavy; Milotou Sidorovou, koordinátorkou pražského festivalu reSITE; Miriam Húšťavovou, krajinnou architektkou a autorkou zelenej intervencie na Trojičnom námestí v Banskej Štiavnici, Zuzanou Žúžiovou, spolupracovníčkou Project for Public Spaces a Matejom Vakulom, umelcom, zaoberajúcim sa verejnými priestormi.

Diskusiu budú moderovať Zora Pauliniová a Karolína Miková. Viac informácií o diskusii možno nájsť na Facebookovej stránke podujatia a na stránke združenia Námestie pre ľudí.

4 debata chyba