Šesť nezvestných robotníkov po páde mosta v Baltimore je zrejme po smrti, v ľadovej vode nemohli prežiť

Šesť robotníkov nezvestných po páde mosta v Baltimore na východe Spojených štátov je pravdepodobne po smrti. Pátranie bolo pozastavené, uviedla podľa agentúr polícia v štáte Maryland.

27.03.2024 05:30
Maryland, Baltimore, nákladná lod Foto: ,
Nákladná loď uviaznutá pod časťou konštrukcie mosta Francis Scott Key Bridge po tom, čo loď zničila most utorok 26. marca 2024 v Baltimore (Maryland).
debata (3)

Štvorprúdový most sa v noci na utorok čiastočne zrútil v dôsledku nárazu nákladnej lode do jedného z pilierov. V tom čase na ňom pracovalo najmenej osem ľudí, dvoch sa podarilo zachrániť.

Marylandská polícia podľa agentúry Reuters uviedla, že vzhľadom na nízku teplotu vody a dobu, ktorá uplynula od zrútenia mosta Francis Scott Key Bridge, existuje len malá nádej, že by sa šesť nezvestných našlo živých.

most, baltimore, Key Bridge Čítajte viac V americkom Baltimore sa po kolízii s nákladnou loďou zrútil cestný most

Superintendant Roland Butler oznámil, že pátracia a záchranná operácia zhruba 18 hodín od kolapsu mosta prechádza do novej fázy, ktorá sa zameria na vyprosťovanie. Potápači sa na miesto vrátia v stredu ráno miestneho času, uviedla agentúra AP.

Do mostného piliera narazila kontajnerová loď Dali plávajúca pod singapurskou vlajkou v utorok okolo 01: 30 miestneho času (06:30 SEČ). Takmer okamžite sa do ľadovej vody zrútila časť zhruba 2,5 kilometra dlhého mosta cez rieku Patapsco, ktorej vody mali tú dobu teploty zhruba osem stupňov Celzia.

Záchranári predtým zachránili dvoch z osemčlennej skupiny robotníkov, ktorí na moste opravovali výmoly. Jeden bol vo vážnom stave hospitalizovaný. Marylandskí predstavitelia sa domnievajú, že do vody spadli iba títo ľudia, ale stopercentne to nepotvrdili.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #USA #Baltimore