Pri Ožďanoch vyhasli štyri ľudské životy

Štyria ľudia zahynuli pri dnešnej tragickej dopravnej nehode pri obci Ožďany, okres Rimavská Sobota, kde došlo k zrážke kamiónu s linkovým autobusom. Zranených bolo ďalších jedenásť ľudí.

07.11.2005 22:15
debata

Cesta je uzavretá pre dopravu a odstraňovanie následkov havárie podľa záchranárov potrvá pravdepodobne do utorka dopoludnia. 

Krátko pred 18. hodinou vodič ukrajinského kamiónu, ktorý viezol chladničky, pri prechádzaní pravotočivou zákrutou na mieste zvanom Ružová osada prešiel do protismeru a zachytil ľavú časť autobusu, ktorý jazdil na trase Lučenec – Rimavská Sobota – Štrbské Pleso. Zozadu do autobusu ešte vrazila Škoda Fabia, potvrdila banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Vodič autobusu a traja cestujúci zraneniam na mieste podľahli. Ďalších desať ľudí z autobusu a spolujazdkyňu zo škody previezli záchranári do nemocníc v Lučenci a Rimavskej Sobote. Ukrajinský vodič vyviazol z nehody bez zranenia. V lučeneckej nemocnici hospitalizovali sedem ľudí, podľa doteraz zistených informácií by mali byť dvaja ťažko zranení. Ako TASR informoval službukonajúci chirurg Samuel Šemetka v Rimavskej Sobote, jeden z pacientov je ťažko a traja sú ľahko zranení. Ide o dvoch mužov a dve ženy.

Podľa predbežných informácií súdneho znalca z odboru dopravy Dušana Vanča, kamión išiel zrejme neprimeranou rýchlosťou. Na úseku, kde je predpísaných 40 kilometrov za hodinu sa pohyboval asi 90-kilometrovou rýchlosťou. Autobus je po nehode zničený na nepoznanie a vrak visí zo zvodidiel nad 20-metrovým zrázom. Zničený je aj kamión, hlavne jeho ľavá strana, a na cestu sa vysypala približne stovka chladničiek. Na prípade naďalej pracuje polícia.

debata chyba