Chlapec, ktorému v škole spolužiak prepichol pľúca štetcom, zomrel

Trinásťročný Jakub, ktorému minulý týždeň spolužiak pri hádke v škole prepichol štetcom pľúca, popoludní zomrel. Informovali o tom televízie Markíza a TA3. Pacienta najprv liečili v topoľčianskej nemocnici, po náhlom zhoršení zdravotného stavu ho previezli do Bratislavy. Ani tamojším lekárom sa však jeho život už nepodarilo zachrániť.

16.12.2006 19:46
Škola Foto: ,
Trinásťročný chlapec hádku so spolužiakom neprežil.
debata

Jakubov zdravotný stav sa po hospitalizácii v Topoľčanoch najprv zlepšil. Školák dokonca komunikoval s rodinou i médiami. Neskôr však vykašliaval krv a začali mu zlyhávať orgány. S opuchom mozgu upadol do bezvedomia.

Prednosta Kliniky detí a dorastu banskobystrickej fakultnej nemocnice Svetozár Dluholucký postup topoľčianskych lekárov spochybnil. Podľa neho mal byť pacient od začiatku liečený v špecializovanom ústave a za nesprávny označil aj spôsob transportu chlapca do Bratislavy. Nemocnica v Topoľčanoch však svoj postup liečby obhajovala.

Prípadom sa má zaoberať Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý okrem iného prešetruje postup lekárov pri liečbe pacientov. Podľa Markízy útočník zatiaľ obvinený nebol.

debata chyba