V Horných Salibách sa v tomto roku vraždilo sekerou aj kladivom

Už druhú tohtoročnú vraždu v obci Horné Saliby neďaleko Galanty vyriešila polícia. Začiatkom augusta našiel nájomník v studni rodinného domu ľudské telo v značnom štádiu rozkladu. Išlo o 43 - ročnú Zuzanu Dániovú z Dolnej Stredy, ktorá bola približne od polovice februára nezvestná. Polícia si počkala na návrat majiteľa domu Mateja Hacaja z pracovného pobytu v Saudskej Arábii, v noci z pondelka na utorok ho zadržala o obvinila z vraždy.

18.08.2009 16:37
Horné Saliby Foto:
Niekoľko mesiacov nezvestnú Zuzanu Dániovu z Dolnej Stredy našli v studní tohto domu v Horných Salibách pri Galante.
debata

„Ženu po hádke 17. februára viackrát udrel kladivom do hlavy, potom ju hodil do studne a telo zahádzal rôznym odpadom. Pred odchodom do Saudskej Arábie dom prenajal, nájomníkovi zakázal používať vodu do studne s vysvetlením, že nie je pitná,“ informoval krajský riaditeľ trnavskej polície Bystrík Stanko. Studňu pre istotu ešte prikryl kovovým poklopom. Nájomník si chcel zo studne polievať aspoň trávnik, tak sa pustil do jej čistenia. Vďaka tomu objavil mŕtvolu.

Zavraždená žena bola matkou Hacajovej družky, spoločne dokonca žili v jej dome v Dolnej Strede. „Vyčítala mu, že nespláca pôžičku kvôli ktorej založil jej dom. Bála sa, že príde o strechu nad hlavou,“ naznačil motív vraždy Stanko. Vrah má zatiaĺ čistý register trestov, ako však poznamenal šéf justičnej a kriminálnej polície v Trnave Štefan Čechovič za posledný rok čelí viacerým obvineniam z ekonomickej a drogovej trestnej činnosti. Muž sa po zadržaní k činu priznal a s políciou začal spolupracovať. Za obzvlášť závažný zločin vraždy mu hrozí až dvadsť rokov väzenia.

Polícia v Trnavskom kraji v tomto roku zaznamenala dve, vraždy, zhodou okolností sa obidve odohrali v Horných Salibách, ktoré boli doteraz známe vďaka svojmu termálnemu kúpalisku. Prvou objasnenou bola vražda 73 – ročnej Márie Szaboóvej, ktorú miestny recidivista Štefan Lavu v polovici júna zabil sekerou.

debata chyba