Piati Rumuni ponúkali opravu, namiesto toho kradli

Policajti zadržali piatich Rumunov, ktorí ukradli peniaze mužovi po tom, ako mu ponúkli opravu rímsy. Partia občanov Rumunska ponúkala opravu v pondelok v obci Malé Dvorníky v okrese Dunajská Streda.

25.02.2015 13:45
debata

Ako informovala trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová, 63-ročný muž, ktorý žije v dome so svojou 91-ročnou matkou, súhlasil s opravou za 200 eur. Po chvíli však muži vošli dovnútra a dožadovali sa peňazí. Majiteľ ich vyzýval, aby odišli, no piati muži jeho výzvu nerešpektovali.

Mužovi sa napokon podarilo zamknúť dvere, ktoré ich oddeľovali, ale dvaja Rumuni ich násilím vytlačili. Následne začali požadovať za opravu až 2 000 eur. Keď majiteľ išiel privolať políciu, podarilo sa im zo zásuvky ukradnúť 1 090 eur. Všetci piati aj s ukradnutými peniazmi nasadli do strieborného auta a odišli.

V blízkosti hraníc s Maďarskou republikou ich však už čakala a zastavila policajná hliadka. Policajti mužov zadržali a odovzdali vyšetrovateľovi, ktorý všetkých piatich Rumunov vo veku od 16 do 36 rokov obvinil zo zločinu porušovania domovej slobody a prečinu krádeže. Zároveň spracoval podnet pre prokurátora na väzobné stíhanie. Za neoprávnené vniknutie do domu im hrozí ako členom nebezpečného zoskupenia odňatie slobody na tri až osem rokov, mladistvému polovičný trest.

Polícia vyzýva občanov, aby boli voči podobným ponukám obozretní. Vykonanie práce býva často len zámienkou na to, aby mohli páchatelia majiteľov okradnúť. Najmä starší občania môžu byť ľahkou obeťou rôznych podvodníkov, preto by do príbytkov nemali vpúšťať žiadne cudzie osoby.

debata chyba
Viac na túto tému: #krádež #polícia #Rumuni