Smrť dvoch Čechov v cisterne vo Vrútkach vyšetruje polícia

Nadýchali sa výparov z chemikálie alebo sa udusili v cisterne, kde nebol dostatok kyslíka? Smrť dvoch mužov, ktorí zomreli vo vlakovej cisterne, vyšetruje polícia ako prečin usmrtenia. Príčinu smrti určí súdna pitva, a to, aká látka bola vo vozni, zase chemická expetíza.

21.08.2015 17:04
debata (3)

Dvaja muži z Českej republiky kontrolovali cisterny, ktoré boli už dlhšie, zrejme niekoľko rokov, odstavené na nákladnej železničnej stanici vo Vrútkach a ktoré mali byť následne zlikvidované. Oboch našli záchranári ležať na dne cisterny.

„Hasiči v dýchacích prístrojoch a protichemických oblekoch vytiahli za pomoci lezeckej techniky obidve osoby z cisterny von a odovzdali ich záchrannej zdravotnej službe, ktorá okamžite začala s resuscitáciou,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline Miroslava Ondrichová.

Po vytiahnutí mužov ešte 45 minút resuscitovali zdravotníci, no bezúspešne. Obaja zrejme zomreli chvíľku po tom, čo vošli do cisterny. Ošetrenie potreboval aj jeden z vodičov sanitky. „Počas resuscitácie sa neznámej chemickej látky nadýchal aj vodič sanitky a pociťoval nevoľnosť. Záchranári ho previezli do nemocnice na ďalšie ošetrenie,“ povedala Alena Lacyková-Krčová, hovorkyňa skupiny Falck na Slovensku.

Vlakovou cisternou disponovala spoločnosť z Košíc. Čo presne sa v nej nachádzalo, sa nepodarilo zistiť, popoludní vo firme nik nedvíhal telefón. Zvyšky dosiaľ neurčenej látky boli už len na dne. „K tejto udalosti boli vyslaní aj hasiči zo Záchrannej brigády HaZZ v Žiline, ktorí z cisterny odobrali vzorku neznámej látky a vezú ju na rozbor do Kontrolného chemického laboratória v Slovenskej Ľupči,“ uviedla Ondrichová.

Agentúrnu správu sme nahradili autorským textom denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #cisterna #výpary #súdna pitva