Zrážka autobusu s kamiónom pri Krupine si vyžiadala život starenky

O život prišla v pondelok 88-ročná Krupinčanka pri zrážke linkového autobusu s kamiónom pri Krupine. Traja ľudia sú zranení ťažko vrátane oboch vodičov a šesť cestujúcich vyviazlo s ľahšími zraneniami.

30.05.2016 14:54 , aktualizované: 18:24
nehoda autobusu, autobus, krupina, Foto: ,
Tragická zrážka autobusu a kamióna sa v pondelok stala pri Krupine okolo pol druhej popoludní.
debata (2)

Hrozivo vyzerajúca dopravná nehoda sa stala na križovatke z hlavnej cesty do Bzovíka okolo pol druhej popoludní. Ako k havárii došlo, vyšetruje polícia.

„K príčinám nehody sa zatiaľ vyjadrovať nebudeme, je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Andrea Petrovičová. Isté však je, že išlo o silnú zrážku. Autobus sa podľa našich informácií ocitol v protismere.

Kamión prevážajúci drevo s breznianskou značkou uviazol v priekope na jednej strane smerom na Krupinu, na opačnej strane v poli smerom od okresného mesta skončil autobus. Jeho predok bol úplne zdemolovaný, okná porozbíjané. Išlo o linkový autobus z Krupiny do Bzovíka, ktorý viezol osem cestujúcich.

Starenka zahynula na mieste nehody. Sedela vpredu a podľa očitých svedkov ju náraz doslova katapultoval cez predné sklo. Vodič kamióna a šofér autobusu utrpeli ťažké zranenia, odviezli ich vrtuľníkmi do nemocnice v Banskej Bystrici a v Nitre.

Ľudia z autobusu hovorili o silnom náraze. „Ja som sa ešte stačila zaprieť rukami, tak som to ešte ako-tak ustála, ale tá pani vpredu, čo sedela… no, chudiatko,“ povedala jedna z cestujúcich, ktorá bola po náraze dobitá, ako aj ostatní cestujúci.

Na miesto nehody prišli policajti, záchranári aj hasiči. „Po príchode na miesto sme začali s evakuáciou zranených osôb s tým, že dve osoby bolo treba vyslobodzovať s využitím hydraulického náradia. Išlo o vodičov kamióna a autobusa. Následne sme asistovali posádkam zdravotnej záchrannej služby pri ošetrovaní a nakladaní do sanitiek a vrtuľníkov,“ uviedol Dušan Hancko, riaditeľ Okresného riaditeľstva hasičského záchranného zboru vo Zvolene.

Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel spresnil, že v prípade vodičov išlo u jedného o ťažké zranenia a previezli ho vrtuľníkom do Nitry. Druhého so stredne ťažkými zraneniami odviezol vrtuľník do Banskej Bystrice. Ďalších zranených cestujúcich transportovali do nemocníc v Banskej Bystrici a vo Zvolene.

Hlavná cesta bola uzatvorená takmer tri hodiny. Sprejazdnili ju po odvoze zranených.

Pôvodný článok z agentúr sme nahradili článkom z denníka Pravda.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #krupina #havária autobusu