Zranený podnikateľ je na tom zle

Zdravotný stav ťažko zraneného podnikateľa Iva Ružiča po štvrtkovom bombovom útoku v bratislavskom Jadrane je stále veľmi vážny. Po prevoze do nemocnice spolu s jeho ťažko zraneným ochrankárom sa lekárom podarilo dvojicu udržať pri živote. Podnikateľ leží v Ružinovskej nemocnici, kde ho stráži polícia. Podľa zdroja z prostredia nemocnice jeden zo zranených utrpel viaceré vážne popáleniny, druhého zranila padajúca stena a kvádre, ktoré explózia odpálila.

03.12.2004 14:47
debata

Prípadom sa už zaoberá Úrad boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru. Polícia na prípade intenzívne pracuje. Viac informácií poskytovať nebudeme, konštatovala Marta Bujňáková z Prezídia PZ.

Život v komplexe bratislavskej reštaurácie Jadran, kde vo štvrtok krátko popoludní explodovala nálož, sa už vracia do normálnych koľají. Väčšina obchodných prevádzok je už otvorená. Jednou z najpoškodenejších prevádzok je predajňa elektra, kde sú stále rozbité výkladné výplne. Väčšinu poškodených vozidiel už odtiahli. Na mieste incidentu sú stále dva tmavé terénne mercedesy s bratislavskými evidenčnými číslami, na ktorých sa do reštaurácie doviezol podnikateľ a jeho ochranka. Napriek mohutnosti explózie luxusné vozidlá zvonku nie sú veľmi poškodené. Pravdepodobne sú opancierované.

Výbuch nastal v okamihu, keď podnikateľ vychádzal z reštaurácie. O sile explózie svedčilo aj niekoľko neďaleko zaparkovaných vozidiel, ktorým tlaková vlna rozbila okná. O okná prišla aj približne sto metrov vzdialená budova obchodnej akadémie, ktorej žiaci takto dostali voľno.

Krátko po udalosti v bratislavskom regióne spustila polícia operatívnu akciu. Kontrolovala prevažne luxusné vozidlá, pričom sa zameriavala na osoby patriace k organizovanému zločinu. Predviedli viacero osôb. Oficiálne sa však polícia k týmto skutočnostiam odmieta vyjadriť.

debata chyba