Osemročné dievčatko sa chcelo obesiť

V banskobystrickej nemocnici bojujú lekári o život osemročného dievčatka. Školáčka sa vo štvrtok pokúsila o samovraždu obesením. Zdravotný stav dievčatka je veľmi vážny – jeho mozog nedostával kyslík a o ďalšom osude rozhodne najbližších 48 hodín.

11.02.2005 14:22
debata

Dievčatko leží v Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou v Banskej Bystrici. Malá pacientka pochádza z obce Sucháň v okrese Veľký Krtíš. 

Prednosta detskej kliniky nemocnice Svetozár Dluholucký  potvrdil, že dievča prijali vo štvrtok. Do nemocncie ho prepravili večer vrtuľníkom leteckej záchrannej služby. Jeho stav označil za veľmi vážny a vyžadujúci si neurointenzívnu starostlivosť. U dievčatka došlo k pomerne ťažkému odkysličeniu mozgu a podstatných bude najbližších 48 hodín. Pacientku udržiavajú v umelom spánku.

Tragédiu preveruje polícia, ale k prípadu vzhľadom na vek neposkytuje ďalšie podrobnosti. Podľa zdroja TASR dievčatko chcelo spáchať samovraždu po tom, čo sa údajne pohádalo so svojím bratom kvôli bicyklu. Na povale ju našla stará mama.
Dievčatko má ešte štyroch súrodencov.

debata chyba