Podľa Fica konal minister Palko arogantne

Minister vnútra Vladimír Palko sa podľa predsedu Smeru Roberta Fica dopustil arogantného, mocenského útoku na práva a občianske slobody vybojované v Európe v minulom storočí, keď potrestal šéfa policajných odborov Miroslava Litvu za zorganizovanie legitímneho protestného mítingu policajtov.

27.10.2005 10:35 , aktualizované: 12:10
debata

Predseda strany Smer  sociálna demokracia Robert Fico principiálne odmieta nedemokratický a antiliberálny akt ministra vnútra Vladimíra Palka.

„Protest policajtov odhalil, že rola schopného ministra, do ktorej sa Palko rád štylizuje, je len výtvorom jemu naklonených konzervatívne orientovaných novinárov, čo bolo asi aj hlavným dôvodom ministrovej pomstychtivosti,“ tvrdí Fico.

Predseda Smeru zároveň oceňuje postoj Litvu, ktorý sa aj po preradení na radového policajta rozhodol zostať v polícii. Tým podľa Fica nielen preukázal svoj skutočný vzťah k tomuto náročnému povolaniu, ale dal aj morálnu lekciu ministrovi Palkovi. 

 Minister vnútra Vladimír Palko v stredu odvolal z funkcie riaditeľa odboru vedecko-technického rozvoja Policajného zboru šéfa policajných odborárov Miroslava Litvu. Dôvodom sú podľa Palka Litvove klamlivé informácie na utorňajšom protestnom zhromaždení policajtov, ktorými mal Litva zavádzať verejnosť aj svojich kolegov.

debata chyba