V Piešťanoch vyčíňali skinhedi

Približne dvadsať skínov vyčíňalo v piatok v noci v bare v centre Piešťan. Najprv začali niekoľkým ľuďom nadávať, potom na nich zaútočili kameňmi, nožmi a dokonca aj horiacimi košmi na smeti.

13.11.2005 21:00
debata

Štyroch ľudí museli následne ošetriť v nemocnici, najhoršie skončil Lukáš, ktorému hodili tehlu do hlavy.

Krátko po polnoci vošli do podniku piati muži, ktorí začali byť agresívni. V tom čase bol bar plný ľudí, ktorí sa ich snažili dostať von, tu ich však čakala ďalšia skupina približne 20 skinhedov.

Podľa svedkov bol útok skínov mimoriadne brutálny, bili dokonca aj ženy a starších ľudí, ktorí sa v bare nachádzali. Skíni prišli do Piešťan z Bratislavy, Serede a Galanty. „Mali výzor skinhedov – maskáče, vyholené hlavy, bombery a fašistické prejavy,“ uviedol jeden zo svedkov.

Počas ošetrenia napadnutých zazvonil telefón jednému zo skínov a extrémista sa v ňom predstavil menom študenta Daniela Tupého, ktorého minulý týždeň v Bratislave zavraždila pravdepodobne skupina neonacistov.

Svedkovia tvrdia, že polícia zákrok nezvládla a väčšina skínov jej utiekla. „Polícia vypočula piatich svedkov, prípad je v štádiu vyšetrovania,“ uviedla trnavská krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

debata chyba