Fico: Vládu držia pri moci kúpení poslanci

Predseda strany Smer - sociálna demokracia Robert Fico trvá na tom, že koalícia vedená Mikulášom Dzurindom vládne na základe kúpených poslancov. Preto ho vôbec neprekvapil prepis nahrávky predsedu ANO Pavla Ruska s nezávislým poslancom Jozefom Elsnerom v dnešnom vydaní denníka Pravda.

11.01.2006 15:41 , aktualizované: 15:49
debata

„Je to len potvrdenie toho, čo bolo od začiatku zrejmé,“ povedal novinárom Fico. Mrzí ho postoj KDH a SMK, ktoré, ako je presvedčený, „vopchali hlavu do piesku a tvária sa, že sa nič nedeje“.

„To, čo je obsahom nahrávky, jasne potvrdzuje, že sa bavili, kto dá viac. To sa ťažko komentuje. Vládna koalícia vládne na základe kúpených poslancov. A nech ma žaluje pán Dzurinda aj ďalší,“ vyhlásil Fico. 

Je presvedčený, KDH a SMK nevyvodia žiadne konzekvencie, chcú dovládnuť, byť pri všetkom, pri významných hospodárskych rozhodnutiach, privatizáciách. „Oni nikdy nemali reálny záujem odísť z vládnej koalície. A nikdy to ani neurobia. Keby dnes rovno chytili nejakého poslanca ako berie nejaké peniaze za hlasovanie, tak ani vtedy by z koalície neodišli,“ dodal Fico.

debata chyba